Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
PES 2019 / Re: eFootball PES 2020 novosti
« Last post by allien on July 16, 2019, 20:50:31 »
tko bi rekao da je došlo i do toga da će u fifi biti klub sa lažnim dresovima i imenom... koje bi tek čudo bilo da konami uzme i ekskluzivnu licencu za neku od liga petica...
2
PES 2019 / Re: eFootball PES 2020 novosti
« Last post by zlac on July 16, 2019, 14:14:45 »
I, koliko smo daleko od povijesne naslovnice na kojoj bi istovremeno bili i Messi i Ronaldo?


EDIT: Juve je ugrabljen 100% ekskluzivno ... Piemonte Calcio kod konkurencije
Show content
3
PES 2019 / Re: eFootball PES 2020 novosti
« Last post by Cuky on July 16, 2019, 11:43:35 »
4
Nogomet / Re: Hajduk
« Last post by Kranči on July 14, 2019, 21:38:42 »
Lito ide Saša, a di si ti...
5
Računala / Re: Pitanja
« Last post by Dražen™ on July 13, 2019, 19:11:33 »
Ma ništa od toga,morao sam sve ponovo instalirati jer mi komp nije htio pokrenuti ili prepoznati obadva diska odjednom (ne znam zašto).Sva sreća pa sam napravio backup na eksterni HDD.
6
Računala / Re: Pitanja
« Last post by zlac on July 11, 2019, 10:20:38 »
Google kaže da ovisi od softvera do softvera ... neki kloneri će stati čim nalete na bad sectore, neki neće. Acronis je solidna marka, valjda će uspjeti.

I ovi tvrde da njihov alat zna s bad sectorima.

7
Računala / Re: Pitanja
« Last post by Dražen™ on July 10, 2019, 18:41:38 »
Bok,opet ja  :magare: Kupio sam novi HDD i sad bi trebao instalirati win.E sad me zanima tko se razumije u ono kloniranje jel bi to bilo bolje nego da sve moram ponovo instalirati.Btw razlog za novi disk je bad sector,a pojavljuju mi se malo malo i weak sectori koje sam popravljao.Sad me zanima ako ima bad sector,kod mene trenutno je jedan koji se ne može popraviti,hoće li moći klonirati disk ? Skinuo sam Acronis sa WD stranice.
8
CROPES kladionica / Re: Rasprava
« Last post by Kranči on July 09, 2019, 20:49:53 »
Definitivno je najveći problem to što nas ima 3 aktivna + tu i tamo još netko (mone npr.). Što se tiče mene - ja budem sudjelovao.. za vođenje (iako je možda u pitanju 10-tak minuta tjedno) nemam više niti volje niti vremena (ovo ovisi od tjedna do tjedna :D)

S allienom se slažem sa 1. točkom, s ostalima zasad ne - zvuči mi kompliciranije od običnog 1x2, a previše sam umoran da bi ih odmah skužio :D

I dobra mi je ova zadnja ideja.. sigurno negdje postoji neka stranica gdje bi bili postavljeni parovi, mi upišemo svoje prognoze do početka prve utakmice i nakon toga je zaključeno i na kraju dobijemo rezultate. Definitivno ne mora biti ovako uređeno kako sam ja uređivao.
9
CROPES kladionica / Re: Rasprava
« Last post by allien on July 09, 2019, 11:03:40 »
Mislim da je bolje pitanje tko ce igrat nego tko ce vodit xD
Jer ako kranči nece moc ni sudjelovat, tko ce onda igrat, samo plavi i ja?

EDIT:
imalo bi smisla igrat kad bismo uspjeli privuć nove igrače, al da bismo to uspjeli, prvo bi trebalo uopće dovuć nove aktivne korisnike na forum jer njih nažalost zadnjih godina ima premalo. bilo bi dobro nešto poduzet po tom pitanju, ali pitanje je što, ja trenutno nemam neku ideju koju bi mogao predloziti - mozda pokrenut neku temu sa brainstormanjem ideja za privlačenje novih korisnika na forum (iako nažalost sumnjam da bi bilo puno ideja, ali to je jedino što mi pada na pamet).
druga stvar, kad bismo privukli korisnike,  možda bi bilo dobro reformirati pravila kladionice, odnosno zakomplicirat ih kako bi bilo zanimljivije za igrat. mogu ukratko navest ideje koje su mi ovako na prvu pale na pamet:

1.rascjepat sezonu na više krugova od što manje kola umjesto da je cijela sezona jedan veliki krug. npr mozda bi bilo idealno da bude krug od 4 kola pa da onda tijekom sezone bude ukupno 9 krugova i za svaki krug se proglašava pobjednik. problem je u tome što će rijetko ko sudjelovati baš čitavu sezonu i onda nema šanse za pobjedu (pustimo priče "važno je sudjelovati, a ne pobijediti", jer je definitivno zanimljivije igrati kada ste u igri za pobjedu, a pobijediti sigurno ne mozete ako odigrate samo npr desetak kola od ukupno 36).

2.možda uvest i koeficijente u igru kao i mogucnost odigravanja 1X ili 2X umjesto samo 1,2 i 3 (to naravno ima smisla samo ako se u priču uvedu koeficijenti, jer nebi bilo pošteno da 1X vrijedi isto kao 1,X ili 2). ideja bi bila da se umjesto po 1 bod za svaki ponuđeni par dobije npr onoliko bodova koliko iznosi odigrani koeficijent (znači, ako igraju npr Slaven Belupo - Inter, koeficijent na Inter je 1.8, vi odigrate na Inter i ako pogodite, dobijete 1.8 bodova).

3.ako bi se usvojila točka 2, moglo bi se dodati i dodavanje bonus bodova za npr 3, 4 ili 5 pogođenih parova. npr za 3 para bi se moglo dodati 50% od prosječnog koeficijenta pogođenih parova (npr pogodite parove s koeficijentima 1.7,2 i 3.5 -> prosječni koeficijent je 2.4 pa biste dobili 0.5*2.4 = 1.2 bodova bonusa). isto tako bi se za 4 para moglo dodati 100%, a za 5 parova 200%.

4.e sad nisam siguran u vezi ove ideje. ideja bi bila da svatko ima neki početni buđet od npr 1000 kuna (virtualnih kuna, ne stvarnih xD) i onda u svakom krugu ulaže određeni iznos po želji samo bi se tu onda moralo razraditi kolko bi se novaca dobivalo s obzirom na pogođene parove. uglavnom tu bi poanta igre bila sakupiti što više novca.

al naravno, da bi uvođenje toga imalo smisla trebalo bi prvo dovesti nove korisnike na forum koji bi bili potencijalni sudionici kladionice.

i sigurno se pitate kome bi se dalo voditi kladionicu sa svim ovim pravilima. ideja je naravno da se napravi jednostavna konzolna aplikacija u koju bi se samo zaljepio link teme kola, a ona bi sama dohvatila podatke s te stranice, parsirala sve i očitala sve informacije, izračunala bodove i generirala sadržaj posta s rezultatima kojeg bi onda samo trebalo prekopirati i postati na forum. ja bih to mogao napraviti, ali opet naravno, kao sto sam vec spomenuo, tek onda kad bi na forumu bilo dovoljno potencijalnih sudionika.
10
CROPES kladionica / Re: Rasprava
« Last post by plavi08 on July 09, 2019, 10:10:23 »
Kaj napokon nekaj delaš ? :D

HNL mogu ja :)
Pages: [1] 2 3 ... 10