CROPES Forum

Ostalo => Računala => Topic started by: PESoholic on January 14, 2010, 18:50:29

Title: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: PESoholic on January 14, 2010, 18:50:29
Khm-khm...

Helov evribodi.
Obzirom da je za nas fanove PES-a pošten gamepad must-have računalne periferije u ovom topiću će stajati recenzije upravo tih čudovišta koje svakodnevno trgaju naše živce dok mi trgamo njih u nadi da će nekome neke informacije skupljene ovdje pomoći u odabiru novog "ljubimca".

Tema je otvorenog tipa što znači da su sva pitanja, sugestije i slično dobrodošli.Ukoliko netko želi napraviti recenziju svog gamepada dapače.

U ovom postu stajat će lista recenziranih gamepada (a dobrodošle su i recenzije ostalih gaming perifernih naprava) kako nebismo radili duple recenzije ili recenzirali isti gamepad u žičnom i bežičnom izdanju ;)

Recenzirani hardware :

Xbox 360™ Controller for Windows -- by PESoholic
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: PESoholic on January 14, 2010, 18:51:07
Xbox 360™ Controller for Windows
(http://www.imagesforme.com/upload/7fdee7e8.jpg)

Nedavno sam sebi između ostalog za praznike priuštio i novi gamepad.Kao i svi vi tražio sam nešto kvalitetno, pouzdano i naravno ne za neke prevelke novce.Nagledo sam se fakat ogromnog broja raznih gamepada, napravio neki uži izbor i bacio se na potragu po forumima da se dočepam informacija iz prve ruke odnosno da vidim što sami korisnici kažu.Tako sam naletio na preko nekoliko foruma kako domaćih tako i stranih koje su Microsoftov Xbox 360™ Controller for Windows opisivale kao trenutno možda i najbolji serijski gamepad na tržištu.Kažem serijski jer postoje i modani tj. custom gamepadi ali o tome će biti riječi u zasebnom postu.

Dakle da se bacimo na samu recenziju.Prvo za sve vas koji nikada nisu imali priliku igrati XBOX i  navikli ste na PS gamepade na prvu ruku ovaj će vam gamepad možda malo čudno "sjesti" u ruku ali recimo kroz 4-5 tekmi maksimalno već ćete se priviknuti na fenomenalan ergonomski dizajn gdje vam apsolutno sve komande nekako prirodno padaju pod same prste.

Kao što vidite na slici gamepada je sve bitno numerirano pa sad lagano prelazimo na "seciranje" ovog čuda a usput ćemo malo pobliže opisati karakteristike samog gamepada.

1. Kabel -- možda najbitnija stvar kod svih gamepada u ovom slučaju broji vrlo impresivnih 2,7 metara što bi trebalo biti dovoljno da se ugodno zavaljate na skoro 3 metra sigurne udaljenosti od "izvora" stresa :D
2. Triggeri -- standardni raspored triggera iako su donji triggeri ublikovani baš kao okidači ali zbog samog dizajna gamepada to vam neće predstavljati nikakav problem
3. Lijevi analogni stick -- kao što primjećujete lijevi analogni stick i D-pad imaju zamijenjena mjesta ali dizajn tzv. "gljive" je fenomenalan tako da ne predstavlja nikakav problem.Gljive su za cca jednu trećinu niže od ovih na koje smo navikli pa je samim time i "hod" gljive kraći što automatski povećava brzinu rada tj. odaziva
4. D-pad -- smješten na mjesto lijevog analognog sticka i u principu gotovo identičan gljivi.Zamislite da je križić sa D-pada postavljen na postolje gljive.
5. Desni analogni stick -- napravljen identično lijevom i na svom starom mjestu
6. Ring of light -- ne nisam to ja izmislio tako se zaista zove ovaj dio gamepada.Znači radi se o centralnom gumbu gamepada koji u slučaju PC-a služi za otvaranje Control Panela gamepada i skidanje updateova za software a u slučaju spajanja sa XBOX-om služi spajanje na XBOX live.Također oko samog gumba postoji kružna lampica podijeljena na 4 dijela.Zašto?Zato što se ako ste u igri player1 upali odgovarajući dio tog kruga.
7. Kontrolne tipke -- sve standardno odnosno 4 tipke ko na svakom gamepadu ;)
8. Back/Select tipka -- mislim da je nepotrebno dodatno objašnjavanje
9. Start -- mislim da je nepotrebno dodatno objašnjavanje
10. Kućište -- čudno će zvučat ali fakat se pod prstima osjeti da je napravljeno od kvalitetnog materijala.Ne skliže se kad se malo zalaufate i kad se dlanovi oznoje.Odličan dizajn i fenomenalno leži u ruci.

I još bih samo htio nadodati da gamepad možete koristiti na oba uređaja (PC i XBOX) a sami gamepad ima tzv- inline release kabel odnosno ima zaštitu kad se kabel naglo povuče kraj kabela uštekan u komp ostaje u kompu a kabel se odspaja na tom inline releasu tak da nemrete potegnut komp ili XBOX sa stola ;)

Gamepad dolazi sa instalacijskim CD-om koji sadrži instalacijski software kojeg je potrebno obavezno instalirati PRIJE spajanja gamepada sa PC-em.To je i sjajno prikazano sa zaštitnom folijom na USB jacku gamepada.
(http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_da1b46e9.jpg) (http://www.imagesforme.com/show.php/920332_3.jpg)

Ono najbitnije što se PES-a tiče je da ovaj pad na svom desnom analogu podupire 16 smjerova gibanja pa je u samom PES-u puno precizniji kako u kretanju tako i u nišanjenju.Što se samih dimenzija tiče gamepad je nešto manji od Rumblepada.

Što se cijene tiče kada sve zbrojite i oduzmete ovakav gamepad za neku prosječnu cijenu od 265,00 kn na području Hrvatske nije puno.Detaljnije surfanje i potragu za cijenama prepuštam vama jer ne želim nikoga reklamirati a za najbržu pretragu preporučam -- http://www.nabava.net/ (http://www.nabava.net/)

recenzija by CT member- PESoholicmalo imagesforme šteka pa će slike kasnije proradit hvala na razumjevanju ;)
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: kristian826 on January 14, 2010, 21:12:59
ako budem imo vremena napravit cu ja za logitech rumblepad II
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: zlac on January 14, 2010, 23:31:27
Khm, khm, helou shefe, lijepo te vidjeti opet u formi :D

Dobra ideja i sigurno će mnogima pomoći.

Eh, a sad ... il' je već jako kasno, pa mi se manta pred očima i imam problema s raspoznavanjem strana svijeta ili si ti na puno mjesta u opisu zamijenio riječi "lijevo" i "desno". Na slici brojka 3 pokazuje na lijevu gljivu, a u opisu je ispala desna, itd. ;)
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: PESoholic on January 15, 2010, 00:13:51
@zlac - fala i editirano malo se i meni zmešalo valjda od Jima ili Jacka ko zna
@kiki - jbg ja već počel sa Rumblepadom u obe verzije to će bit kao jedan velki review ;) al napravi pa bumo spojili ak oćeš
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: fenix on January 15, 2010, 00:25:33
@peso ja bi za vikend, ili vec sutra mogao PS2 (PS1) DualShock + PS->USB adapter, ako si zainteresiran, koristim ga već jako dugo i poznam ga u dušu
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: PESoholic on January 15, 2010, 00:54:09
@peso ja bi za vikend, ili vec sutra mogao PS2 (PS1) DualShock + PS->USB adapter, ako si zainteresiran, koristim ga već jako dugo i poznam ga u dušu

Samo peglaj i okini post tu a ja bum onda editiro listu recenziranih ;)
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: kristian826 on January 15, 2010, 01:16:09
veljkec ne treba ostavit cu tebi onda da napravis oba...
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: roko on January 15, 2010, 11:41:44
@peso ja bi za vikend, ili vec sutra mogao PS2 (PS1) DualShock + PS->USB adapter, ako si zainteresiran, koristim ga već jako dugo i poznam ga u dušu

 :& :& :& :& :&

ovo me bas zanima jer san nedavno posegnija u zg po to... dotad sam svasta koristija a najbolji mi je rumblepad II
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: josipgotovina on January 15, 2010, 18:47:34
@peso ja bi za vikend, ili vec sutra mogao PS2 (PS1) DualShock + PS->USB adapter, ako si zainteresiran, koristim ga već jako dugo i poznam ga u dušu
to koristim i ja samo PS->USB adapter nije moj posudio od frenda a u vinkovcima nema nigdje za kupit :P sad kolko ce bit kod mene samo on zna hh  :spank:
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: fenix on January 16, 2010, 00:59:41
PlayStation DualShock Analog Controller + PS port -> USB adapter

(http://psxu.com/img/psx-controller.gif)

DualShock Analog Controller je sigurno jedan od najboljih gamepadova koji je svijet igara ugledao. Prvi put se pojavio na tržištu davne 1997. (dvije godine nakon izlaska PSOne-a)  i ubrzo postao serijski gamepad za Sony-jevu igraču konzolu PlayStation. Nakon više od 10 godina otkad smo ga prvi put držali u rukama, DualShock je i dalje serijski gamepad za megapopularnu igraču konzolu, PlayStation. Naravno novi gamepadovi (DualShock 2 i 3) su u nekim stvarima poboljšani (npr. manja težina i "pressure sensitive" tipke) ali oblik i raspored tipki te njihova funkcija je ostala ista. No dosta je bilo o povijesti bacimo se na pravu stvar.

Prije nego krenem na recenziju htio bi samo napomenuti da ovaj gamepad koristim već 8 godina, i da cu vam dati svoju sliku koju sam dobio o njemu kroz taj niz godina igranja razlicitih igara.

Kroz moje ruke je zaista proslo mnogo gamepadova ( ili ako vam je draže kontrolera) ali ni nijedan me se nije dojmio kao ovaj. Krenimo od kućišta koje je fantastično izvedeno. Odlično leži u rukama, i cijeli dan igranja i lupanja po njegovim tipkama ne izaziva nikakvu bol ili nelagodu u rukama. Dokaz uspješnosti tog kućišta je i to sto i dan danas Sony koristi isti dizajn za nove modele svojih konzola. Jedinu zamjerku koju sam našao je da ljudima dosta krupnijih prstiju i šaka gamepad bas i ne lezi dobro u ruci (tj. premali je) ali i za to postoji rješenje, a to je vanserijski ("modani") DualShock kojem su ručke produžene (slika dole) Tipke/ Gumbovi su također odraz kvalitete ovog kontrolera. Pažljivo su raspoređene i ugodne pri dodiru kako bi igranje ucinili sto kvalitetnijim a gamepad ih ima ukupno 13 ( trokut, kvadratić, iks, kružić, start, select, L1, L2, L3, R1, R2, R3 i posebni gumb "analog"). Uz tipke tu se nalazi i D-pad za koji je važno napisati da je napravljen od jedne plastike, te je tako osjecaj kontrole puno bolji. (kod DualShock2 kontrolera D-pad je lagano hrapav kako bi se sprječilo klizanje prstiju pri znojenju). Gumb "Analog" nam omogučuje korištenje gljivica (analogni stickovi) koji su s gornje strane prekriveni lagano hrapavom gumom čime prst i pri većem znojenju ostaje stabilan na gljivi i ne klizi. Također "težina" pomaka gljive je točno pogođena, nije ni preteško ni prelagano pomaknuti gljivu u nekuu stranu, točno onoliko koliko treba biti. Kabel je dugačak cca 2m i na kraju kabela se nalazi PS port. Još jedna napomena za igrače "kratkog fitilja". Zbog kvalitete materijala od kojeg je izrađen gamepad je jako otporan na udarce.

(http://www.imagesforme.com/upload/251ddee3.jpg)
Lijevo - originalni "prvi" PSOne gamepad - kojeg nebih preporucio jer je prelagan i nema analog
Sredina - DualShock sa produženim ručkama za one koji imaju veče ruke i prste
Desno- DualShock Analog controllerE sad, kako konzolaški gamepad spojiti na PC? Pa vrlo jednostavno, sve što nam treba je odgovarajući adapter, u ovom slučaju  PlayStation-to-USB adapter

(http://www.ezfadvance.com/buy-at/img_files/ps2-to-ps3-usb-controller-adapter.gif)
PlayStation-to-USB adapter

Instalacija je vrlo jednostavna. Gamepad priključimo na adapter a adapter u slobodni USB ulaz na PC-ju. Windows sam prepozna gamepad te ga automatski instalira i u roku par sekundi gamepad je spreman za korisštenje.

Da sumiramo

PLUSEVI

- Dizajn
- Tipke, njihov broj, raspored i kvaliteta izrade
- Analogni stickovi i gumena kapica na njima koja "fiksira" prste
- Kvalitetan materijal kućišta
- Duljina kabela
- Otporan na udarce
- Instalacija

MINUSI
- Dizajn nije prilagođen za ljude koji imaju dosta velike šake i prste
- Cijena (gamepad cca 300kn + adapter cca 70kn)


ZAKLJUČAK: Ovaj gamepad imam vec 8 godina i dan danas radi savrseno sto je dokaz njegove kvalitete. Iako dođe malo skuplje od većine gamepadova iz svoje kategorije mislim da je svaka uložena kuna vrijedna ovog gamepada. Ovaj gamepad je po mom mišljenju sigurno "best buy" u svojoj kategoriji.


                                                                                                                                                               recenzija by CT member- fenix


EDIT: evo peso, sry ako ima gresaka umoran sam, laku noc
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: roflmaoxd on January 16, 2010, 09:47:54
Tko si može priuštit toplo mu preporučam PS gamepad. 10 god korištenja i nikad iznevjeren ;)
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: Komarac on January 16, 2010, 10:27:20
@fenix Jel znaš gdje ima kupiti adapter?
bilo ga je u algoritmu, ali ga nema više

i jel radi na windowsu 7?

edit: našao u playcom-u, 85kn + 25kn poštarina ;)
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: mariuchi on January 16, 2010, 12:08:15
Imas u svakoj maloj bolje opremljenoj prodavaonici...i kakvih 100kn..ja u chipoteke platija 27kn ;)
Inace odlican review..ja koristim ovaj sa duzim ručkama (na slici u sredini) i traje nekih 10-ak godina..nikad nista..mada ne razbijam kad gubim,samo psujem :D

Ima sam i ovaj treći,pa sam da bratu zajedno sa ps1 (to kad je napunija 7 god za rođendan :D ) i on ga negdi izgubija :/ totalna suprotnost od mene..sve razbija gubi u misec dana nesto sta je meni trajalo 10godina :/ ps1 je cudno,jos ziv :D
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: fenix on January 16, 2010, 12:50:21
Što se adaptera ja sam svoj uzeo u Tower Centru u Rijeci, cijena je bila negdje oko 50 kn, a adaptera ima svakakvih i raznih cijena od 27 kn kao sto je mariuchi kupio do preko 100 kn, pa sam stavio neku okvirnu cijenu. ps1 je cudno,jos ziv :D

moj stari svaki vikend odigra koju utakmicu na njemu (iss 2) :D nudio mu ja da proba na kompu noviji pes ali nece :D


Inace odlican review..

thx ;)
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: Komarac on January 16, 2010, 14:15:32
ovaj je 85kn jer podržava 2 joysticka, a 25kn jer sam lijen da odem do Zagreba  :lol2:
(http://www.playcom.hr/slike/velike/usb-converter-dualshock-to-pc-407_1.jpg)
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: rule on January 16, 2010, 15:25:45
I ja sam kupio ovaj prikljucak kao KOM, 70 kn u algoritmu u ZG, a imaju u splitu u chipoteci nastavci ali za jedan gamepad.
PS gamepad daleko najbolji i po kvaliteti i po osjecaju pri drzanju.
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: roko on January 16, 2010, 20:39:31
u chipteci ja nedavno platija 2 komada 50 kn, fenikse odlican revju
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: Komarac on January 22, 2010, 20:52:17
I ja sam kupio ovaj prikljucak kao KOM, 70 kn u algoritmu u ZG, a imaju u splitu u chipoteci nastavci ali za jedan gamepad.
PS gamepad daleko najbolji i po kvaliteti i po osjecaju pri drzanju.
jel radi tebi normalno joystick sa tim adapterom?
ja imam problem s time
imam win 7 x64, piše da trebam desni klik na setup poroperties/compatibility/windows vista(service pack 2)
ja to sve instaliram, odem u postavke pes-a 2010 i namještam si tipke, pa mi krug, trokut, R1 i R2 opće ne reagiraju dok sve ostale tipke normlano rade
probao sam i ući u igru i opet mi nisu radile te tipke
jel zna tko u čemu bi mogao biti problem?
radi se o ps2 kontroleru!
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: roko on January 23, 2010, 14:54:37
cim sam procito da imas x64.... stvarno ne znan, pola stvari ne radi na 64bit, ja iman 32bit i imam 2 adaptera koja piče bez problema
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: dynamyte on January 23, 2010, 15:09:10
da napravim ja o logitech dual actionu review? koristim ga cca. 2 godine [ uz rumblepad ]...
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: gothic45 on January 23, 2010, 15:53:54
To bi bilo sjajno. :)

Od viška glava ne boli. :D

Ja sam dosad koristio: PSOne gamepad, PSTwo Dualshock 2, S*itbox i Logitech Rumblepad 2. Napisat ću i ja nešto kad uvatim vremena.
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: mariuchi on January 23, 2010, 16:05:37
Ja imam w7 64,ps1 gamepad radi bez problema..
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: Komarac on January 23, 2010, 16:58:49
koji adapter imaš mariuchi?

ovaj koji sam uzeo je star puno previše :S
vjerovatno zato i ne radi, ne mogu naći drivere za win7, pa sam vidio negdje da stavim compatibility na win vista sp2 i kad tako instaliram radi, ali ne kako treba raditi
ne radi mi ni gamepad od ps1 ni ps2 kako treba
razlika je što na ps1 ne rade neke druge tipke, a na ps2 neke druge :S
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: kovo on October 02, 2010, 17:25:55
ja imam problem taj da sam kupio adapter u technomaxu za 25 kn,al windows mi nikako ne prepoznaje uređaj,piše mi unknown device,sve sam pokušo ali nikako.Molio bih da mi pomogne neko ako zna rješenje
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: tex viler on October 02, 2010, 18:38:03
super tema, ja imam 5 godina star logitech dual action i doživio je mnogo brodoloma u svom postojanju i vrime je da ide u vitrinu :-)
prije kompa sam peglao na plejki 1 i 2, tako da sam orijentiran na taj tip kontrolera, šta mi preporučujete?
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: filjo008 on October 02, 2010, 19:22:49
daj preporucite neki USB prikljucak za PS2 to USB trea i meni za komp, ak je netko nabavio nekakav da preporuci...
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: kovo on October 03, 2010, 00:28:40

jel radi tebi normalno joystick sa tim adapterom?
ja imam problem s time
imam win 7 x64, piše da trebam desni klik na setup poroperties/compatibility/windows vista(service pack 2)
ja to sve instaliram, odem u postavke pes-a 2010 i namještam si tipke, pa mi krug, trokut, R1 i R2 opće ne reagiraju dok sve ostale tipke normlano rade
probao sam i ući u igru i opet mi nisu radile te tipke
jel zna tko u čemu bi mogao biti problem?
radi se o ps2 kontroleru!

gdje je taj setup,nemogu ga nigdje nać,a htio bi i tu teoriju pokušati jer ja imam win 7,32 bit
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: fenix on October 03, 2010, 16:44:32
daj preporucite neki USB prikljucak za PS2 to USB trea i meni za komp, ak je netko nabavio nekakav da preporuci...

nije ti bitno uopce,  prikljucak kao prikljucak, pogledaj u chipoteci

sto se tice ps1 i ps2 gamepada, rade perfektno na 7-ici, instalacija je automatska cim se prikljuce na USB port
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: Pezer on October 03, 2010, 18:29:17
ja sam iz BiH i odem ovdje u dvije trgovine komp opreme i pitam za to ljudi kazu da nikad nisu culi za to..Jbte jesmo zaostali za hrvatskom kamoli za nekom drugom drzavom :D morat cu reci rođaku da mi uzme u Splitu...
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: gennaro_gattuso on October 04, 2010, 20:36:39
a dali vama radi na desni analog na joysticku?

na ovom kojeg ja imam ne radi. to je onaj za jedan joy iz chipoteke za 25 kn ...niti na xp ni na win7 32 bit

ajd pliz ako znate koji ima tu opciju ili driver za ovaj adapter
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: tex viler on October 05, 2010, 14:16:40
dobro da ti radi išta za 25 kn?!?
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: gennaro_gattuso on October 05, 2010, 17:29:27
ne zalim se. radi sve 5 ali ja hocu desni analog i to je to. pa sam pitao jeli tko ima adapter na kojemu mu radi i taj jebeni desni analog.

a ako radi koji je to i gdje je kupljen. a sarkastični komentari poput tvojih mi mi ne pomažu
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: tex viler on October 05, 2010, 17:36:13
pa jesi stavio marku, tip, ovo ono, kako će ti netko nać driver kad nezna koje je marke i koji je model?!?
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: gennaro_gattuso on October 05, 2010, 17:46:13
osim što sam pitao za driver, moje pitanje se više odnosilo na neki adapter koji tu opciju ima. znači tražim drugi!

za ovaj sam prilicno siguran da nema jer sam bio po raznoraznim stranicama, tražio, a koje kupio u chipoteci zna na koji mislim adapter.
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: Pezer on October 07, 2010, 14:39:03
Znate da sam trazio dobar Game Pad i nasao sam ih nekoliko ali ih nisam kupio zbog cijene evo nasao sam jedan i uzeo ga pa nek traje bar koliko i PES 2011 cijena 80 kuna u BiH:
http://www.dewitcomputers.nl/info.asp?id=A12708 (http://www.dewitcomputers.nl/info.asp?id=A12708)
Proziran je :D no bitno mi je to sto mu gljive rade jako dobro i zadovoljan sam njime dok ne skupim 300-400 kuna za XBox ili Rumblepad 2 :)
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: mateopavlovic on October 07, 2010, 20:37:40
Ja koristim dva ps3 controllera sa motionjoy driverom i sasvim sam zadovoljan.  :)
 
http://img523.imageshack.us/img523/8/ds301ld0.jpg (http://img523.imageshack.us/img523/8/ds301ld0.jpg)
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: danny on October 12, 2010, 23:46:58
ja koristim OVO (http://www.logitech.com/en-us/gaming/controllers/devices/287) :P

meni je fantastičan...odlično leži u rukama...ne znoje se dlanovi...i najbitnije:nema kabla :D
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: nani on December 10, 2010, 21:03:07
Izgleda da su Dual Action™ Gamepad (http://www.logitech.com/en-us/gaming/controllers/devices/288), Rumblepad™ 2 (http://www.logitech.com/en-gb/gaming/controllers/devices/264) i Cordless Rumblepad™ 2 (http://www.logitech.com/en-gb/gaming/controllers/devices/287) dobili dostojne nasljednike.

Ne znam jeste li primijetili ali vec i na nasem trzistu su se pojavili novi logitechovi alati za sve prave ljubitelje pesa.

Logitech Gamepad F310 (http://www.logitech.com/en-gb/gaming/controllers/devices/7360)
(http://i463.photobucket.com/albums/qq353/yespeace/logitech-gamepad-f310.png)
Na logitechovoj službenoj stranici je i po cijeni (GBP 24.99) identičan Dual Action-u.


Logitech Rumble Gamepad F510 (http://www.logitech.com/en-gb/gaming/controllers/devices/7359)
(http://i463.photobucket.com/albums/qq353/yespeace/logitech-gamepad-f510.png)
Također košta jednako ko i prethodnik (GBP   34.99). Kolko vidim nema neke pretjerane razlike u odnosu na F310 osim to što ima vibraciju i drukčije je boje.


Logitech Wireless Gamepad F710 (http://www.logitech.com/en-gb/gaming/controllers/devices/7361)
(http://i463.photobucket.com/albums/qq353/yespeace/wireless-gamepad-f710.png)
Evo i zvjerine. Moje osobno mišljenje je da je ovo trenutno najbolji gamepad na tržištu.


Vec duze vrijeme namjeravam kupiti Rumblepad 2 ali mislim da cu sada uzeti F510. Opcenito, i sami primjecujete da neke velike razlike u odnosu na prethodnike nema, vjerojatno zato sto su naprosto savrseni. Barem ja nemam nikakvih primjedbi na njih. Iskreno nemam nekih posebnih dojmova o novim tipkama, ali čini mi se da cu barem napokon zapamtiti di je kaj u pesu bez da stavljam patch sa ps3 controllerom  :lol2:

Kaj se njihove nabave i cijene tiče...
F310 nabava (http://www.nabava.net/trazilica.php?q=logitech+f310&cod=&cdo=&firma=-1&order=&smjer=&submit=Pretra%C5%BEi) 185-220 kn

F510 nabava (http://www.nabava.net/trazilica.php?q=logitech+f510&cod=&cdo=&firma=-1&order=&smjer=&submit=Pretra%C5%BEi) 260-350 kn

F710 nabava (http://www.nabava.net/trazilica.php?q=logitech+f710&cod=&cdo=&firma=-1&order=&smjer=&submit=Pretra%C5%BEi) 340-515 kn

Da ne reklamiram nikog naveo sam vam raspon najmanje i najvece cijene u hrvatskim trgovinama. Ako ko nabavi neku od ovih stvari neka napravi neki review ili barem podijeli iskustva...  :party2:
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: matić 7 on April 09, 2012, 03:29:41
izvinite što postam u temu koja je zaboravljena podosta dugo, ali di se može nabavit onaj ps2/ps3 to pc kabal, osim preko ebaya jer nemam paypal?
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: Bago on April 09, 2012, 09:48:55
http://www.chipoteka.hr/www_new/modules/moduli/shop/product.php?sifra=9000600030 (http://www.chipoteka.hr/www_new/modules/moduli/shop/product.php?sifra=9000600030)
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: .danijel. on April 09, 2012, 11:19:26
Ako imaš PS3 gamepad uz njega dobiješ USB kabel tako da ga možeš normalno spojiti.
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: matić 7 on April 09, 2012, 17:01:25
ma imam 3-4 komada za ps2 :)
Bago, hvala, al ne mogu dodat u košaricu :/

EDIT: evo može :)
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: Pezer on April 09, 2012, 17:26:30
a jel bi to radilo za gamepad od PS1??
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: josipgotovina on April 09, 2012, 17:31:12
naravno na svim joy-ama koji imaju izlaz od sony-ja znaci i polovni i novi i sastavljeni i rastavljeni i popola hehe sve radi ja provjerio xD posto igram bez pola tipki i s polomljenim gljivicama hhee
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: matić 7 on April 09, 2012, 18:15:54
i jel tko naručivo to sa te stranice?
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: .danijel. on April 09, 2012, 18:26:14
Ja kupovao jesam, ali nisam nikada naručivao.
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: matić 7 on April 09, 2012, 18:27:00
baš taj prozivod? :)
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: .danijel. on April 09, 2012, 18:29:17
Ne, ali općenito nije loša trgovina...
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: matić 7 on April 09, 2012, 18:30:20
ahha, super :D
jel znaš možda dal je to single il duo ulaz?
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: .danijel. on April 09, 2012, 18:36:32
E ne znam to, btw pogledaj i na ovoj stranici, znam da je bilo toga i ovdje i znam da je besplatna dostava za 1 dan: http://www.sophoslab.hr/ (http://www.sophoslab.hr/)
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: josipgotovina on April 09, 2012, 19:58:47
ahha, super :D
jel znaš možda dal je to single il duo ulaz?

ma single je ulaz i ima vise vrsta ;)) neko je meni slao iz zg.. chipoteke tu sa foruma ( u osjeku nije bilo neko vrijeme) i valjalo je al nije imalo podrsku za desnu gljivicu (bijeli instal cd) a onda sam poslje u os uzeo jos dva komada i valjalo je sve bas sve (narančasti driver cd ) nezz naziv proizvodjaca i detalje pa sam zato stavio ovo s cd.ima hh
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: matić 7 on April 09, 2012, 20:02:21
kud baš za desni analog nema podrške :/
kako sam skužio ostali dio što si napiso znači da sve radi?
i u roku od koliko stigne dostava?
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: asdsadasd on April 15, 2012, 19:28:44
e decki,imam jedno pitanje...naime,kupi sam si xbox360 controller for windows pa imam jedan mogući problem...neznam dali je noralno da(kao što vidite na slici,znači u contol panel u postavkama gamepada)kada okrećem taj D-pad,odnosno lijevu gljivu nemogu dosegnuti u kutove nego samo kružno mogu vrtiti...pitam zato što mi je nekako čudno,i čini mi se kao da neprihvaćama dobro komande,mada to opet može biti i zato što sam se navikao na stari Logitech....Isto je kada ga pokušam kalibrirati,također samo kružno,nemogu dosegnuti krajnje kutove...
(http://img848.imageshack.us/img848/1088/problemip.jpg)
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: nani on April 15, 2012, 20:13:13
meni je isto tako na Logitech F510 pa je očito da je to normalno na novijim gamepadovima i nemaš razloga za brigu

to je jedna jako dobra strana jer možeš kako ja to volim reć "dozirat" kontrole...  na starijim gamepadovima to nemožeš
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: asdsadasd on April 15, 2012, 20:15:56
e hvala nani  :party2: ...znači nepreostaje mi ništa drugo nego što više igrati da se priviknem :D
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: Cuky on June 27, 2012, 19:49:28
Ne, ali općenito nije loša trgovina...

neznam kako su tebi, ali ja sa Chipotekom imam samo negativna iskustva i zato više kod njih ne idem, čak ih zaobilazim u širokom luku. Kap koja je prelila čašu je bila kad sam kupovao djelove za završni rad u srednjoj školi kad su mi za neke mikrokontrolere rekli da se "više ne proizvode" i da ih neću nigdje moći naći, da bi u prvom slijedećem dućanu u koji sam otišao lik rekao da ih nemaju, ali da mi može naručiti. Naravno, naručio mi, stiglo mi za 2-3 dana i rad je bio napravljen. Tako da, za mene je chipoteka no-no
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: .danijel. on June 28, 2012, 11:25:33
To je istina, zna se to malo češće dogoditi, ali opet sve u svemu nisu tako loši. Zapravo su više zaposlenici nesposobni nego li je dućan loš.
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: željko123 on August 27, 2012, 19:37:51
Imam gamepad od ps3 i kad ga spojim na računalo neprepoznaje ga
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: .danijel. on August 27, 2012, 19:49:28
Moraš staviti drivere. Mislim da je tu sve objašnjeno:

http://www.ign.com/boards/threads/how-to-use-your-sixaxis-dualshock-3-with-your-pc-wirelessly.163284350/ (http://www.ign.com/boards/threads/how-to-use-your-sixaxis-dualshock-3-with-your-pc-wirelessly.163284350/)
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: zolee009 on March 15, 2013, 21:23:18
e decki,imam jedno pitanje...naime,kupi sam si xbox360 controller for windows pa imam jedan mogući problem...neznam dali je noralno da(kao što vidite na slici,znači u contol panel u postavkama gamepada)kada okrećem taj D-pad,odnosno lijevu gljivu nemogu dosegnuti u kutove nego samo kružno mogu vrtiti...pitam zato što mi je nekako čudno,i čini mi se kao da neprihvaćama dobro komande,mada to opet može biti i zato što sam se navikao na stari Logitech....Isto je kada ga pokušam kalibrirati,također samo kružno,nemogu dosegnuti krajnje kutove...
(http://img848.imageshack.us/img848/1088/problemip.jpg)

isti gamepad i nemogu dosegnuti vrh, to je zbog 360 kontrole
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: Pezer on October 29, 2013, 16:18:06
Pozdrav momci,posto ce mi gamepad zapravo jedino i sluziti za sportske igre,gdje drugo pitati nego ovdje...
Logitech f310?
Isplati li se dati 180 kuna za njega,naravno nov-novcat u linksu...
Dosad sam igrao sa PS1 gamepadom preko adaptera,al sad vidio ovu ''posebnu'' ponudu kako pise u linksa gdje kosta 180 kuna,a f710 400+,sad znam da je razlika da je ovaj wireless,al opet ima li nekih drugih vecih razlika ili se isplati i za ovog dati 180...
Zapravo jel on bas puno losiji od f710 ili recimo xbox for windowsa,da ipak skupljam za njih pare??
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: josipgotovina on October 29, 2013, 19:06:39
uzeo upravu u linksu za 175 kn i joy je fantazija ;) ..lagan posto nema vibracije, a opet ima cvrstinu i super sjedi u ruci, tipke su kad se razrade isto vrhunske ;) ..gljivice ko podmazane ..neam rijeci sve najbolje o joyu ..i ja sam isto presao sa ps1 i ps2 joya s adapterima
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: nani on October 29, 2013, 20:09:06
Davno sam tu pisal :D http://forum.cropes.org/index.php/topic,10160.msg184803.html#msg184803

Ma F310 je zvijer, ak mu dodas vibracije imas F510, a ak njemu uzmeš žicu imaš F710.. Jedini još kojeg znam uvrstiti među super gamepade za pc je microsoft xbox360, a on je najbliži F510.. Ako ti ne treba vibracija ne treba ti ni niš više od F310
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: Pezer on October 30, 2013, 12:06:14
e to sam htio cuti,hvala ;)
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: articoka on July 24, 2014, 16:16:29
stavil bum tu upit pa kud puklo. ko bi mi mogo preporucit dobar mis? kvalitativno i cijenovno prihvatljiv, a da je ugodan za dlan :)

trenutno sam na: Genius Navigator 535 (http://www.gameguru.in/images/genius-navigator535.jpg)
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: articoka on August 08, 2014, 18:01:05
(http://www.igreklik.com/slike/images/62909231331417009876_thumb.jpg) (http://www.igreklik.com/slike/viewer.php?file=62909231331417009876.jpg)stigla zver :D
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: r2csx on April 11, 2017, 12:09:40
https://www.centro.hr/microsoft-xbox-360-common-controller-winxp-usb-port-english-french-german-it-es-1-license-cd.aspx

ekipa jel valja ovo šta? :)
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: plavi08 on April 11, 2017, 12:17:17
Ma to je zvijer. Na njemu se odigralo PES-a mjerljivo u danima i popilo 10ke litara alkohola :)

Nije osjetljiv na padove. Samo pazi na naljepnicu sa serijskim brojem. Na nespretnom je mjestu odispod i oće otpast pa ako kojim slučajem ideš na servis gnjave.

Moj star 5 godina još radi. Od ekipe od nas 6 koji ga imamo samo jedan imao probleme nakon 2 godne. Otud znam i ovo sa naljepnicama.

Čudan mi ovaj dućan jer taj artikl svugdje drugdje ima garanciju 3 godine.
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: r2csx on April 11, 2017, 18:21:03
hmm.. vidiš nisam to ni skužio.. morat ću ga naći negdje drugdje.. thnx ;)
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: Cuky on June 10, 2017, 13:07:19
zna li možda netko ako ima gdje kod nas za kupiti orignalni Xbox One bežični gamepad zajedno sa punjivom baterijom i kabelom? Slažem si lagano novi komp kojeg ću si kupiti negdje na jesen, a jedna od stavki mi je i smanjenje broja kablova oko mene, pa tako dolazi i vrijeme da se pozdravim sa Logitech Dual Action gamepadom (tj. spremim ga da čeka u slučaju nužde) i prijeđem na bežični, a vidim da je Xbox One kontroler bar kad su Windows 10 u pitanju praktički napuni, uključi i igraj. Izbor mi je bio ili on ili Dual Shock 4, a nekako mi se microsoftov uradak više sviđa.

Našao sam na Amazon.de za cca. 80€ (LINK (https://www.amazon.de/gp/product/B00CM1KUHS/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A24UCS7BES99RC&psc=1)), al ako ima gdje kod nas za sličnu cijenu onda bi radije ovdje uzeo
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: dinamovac on June 10, 2017, 16:14:55
https://www.adm.hr/microsoft-xbox-one-controller-wireless-black/32045ADM/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Ovo?
Title: Re: GAMEPAD REVIEW ZONA
Post by: Cuky on June 10, 2017, 21:11:47
vidi tog dućana se uopće nisam ni sjetio...doduše ne piše im nigdje kakva je baterija u gamepadu pa ću ih morat nazvat da se informiram, al hvala ti :)