pa nije navodno nego sigurno. Od 0.24.0 verzije su sada tri moda igranja (prethodno su bila 2):
1. Sandbox - svi djelovi su dostupni odmah
2. Science - ovo je zapravo karijera kakva je bila do zaključno sa 0.23.5 verzijom gdje se u karijeri napreduje prikupljanjem znanosti kojom se otključava nove tehnologije
3. Career - nova dopunjena karijera u kojoj se osim znanosti boduje i reputacija (koja se povećava ili smanjuje ovisno o tome koliko se ugovora odradi ili ne odradi te koliko Kerbala strada) te financije koje se podebljavaju obavljanjem zadataka iz ugovora, a troše se na izradu letjelica, gorivo i slično.
Doduše, vjerojatno ne vidiš neke od djelova koje ja imam na ss-ovima jer koristim veliki broj modova za ovu igru. Samo neki od navedenih (koji donose djelove) su:
KW Rocketry
Kerbin Shuttle Orbiter System
Procedural Fairings
B9 Aerospace
A imam i modova koji mijenjaju gameplay:
1. Ferram Aerospace Research - mod koji puno detaljnije modelira aerodinamiku te postoji mogućnost da se letjelica raspadne zbog prevelikih aerodinamičkih sila
2. Deadly Reentry - mod koji aktivira utjecaj topline prilikom povratka u atmosferu te se treba planirati putanju i koristiti toplinske štitove
3. TAC Life Support - sa ovim modom treba voditi računa o tome da se Kerbalima osiguraju zalihe hrane, kisika i vode za cijelo trajanje misije.
I nekoliko alata koji daju detaljnije informacije o letjelici u letu
1. MechJeb - alat koji daje mogućnost očitavanja velikog broja parametara u letu, a sadrži i autopilota
2. Kerbal Engineer - daje pogled na vrijednosti kao što su masa, thrust-to-weight omjer i slično koji su važni pri dizajnu raketa.
ima još puno više modova koje imam, ima ih i masa koje ne koristim...ali ovo su neki od važnijih
EDIT: Ovdje možete naći modove za KSP
http://forum.kerbalspaceprogram.com/forums/35-Add-on-Releases-and-Projects-ShowcaseA ovo je lista modova koje trenutno imam instalirane:
Active Struts
Active Texture Manager
Aerojet Kerbodyne
Alternate Resources Panel
Animated Decouplers
Connected Living Space
Deadly Reentry
Docking Port Alignment
Enhanced NavBall
FerramAerospaceResearch
Firespitter
Infernal Robotics
Kerbal Attachment System
Kerbal Alarm Clocl
Kerbal Engineer
Kerbal Joint Reinforcement
Klockheed Martian
KW Rocketry
MechJeb
Modular FuelTanks
Module Manager
Near Future Technologies
Procedural Fairings
Real Chute Parachutes
Science Alert
Ship Manifest
SumDum Heavy Industries
TAC Life Support
Tantares
Taurus HCV
Texture Replacer
Toolbar
Tweak Scale
Vanguard Technologies
Neki od ovih modova ubacuju nove funkcionalnosti (ili produbljuju postojuće) dok drugi dodaju nove djelove koji se mogu iskoristiti u izgradnji letjelica. Ono što je važno napomenuti je da KSP malo čudno koristi RAM, tj. odmah sve što nađe u svom GameData folderu učitava u RAM. Pošto teksture znaju biti prilično detaljne i velike zna se dogoditi da se RAM popuni do kraja (jer je KSP 32-bitna aplikacija i može koristiti manje od 4GB RAM-a) onda zna doći do rušenja igre. Zato tu dobro dođu Active Texture Manager i Texture Replacer koji kod pokretanja igre sve teksture na koje naiđu smanje kako bi zauzimale manje RAM-a.