Author Topic: Football Kingdom (2004)  (Read 1816 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zhabar 12

  • CROPES-ovac od 2007
Football Kingdom (2004)
« on: April 25, 2013, 14:42:28 »
Nekoć davno, tamo daleke 2004. godine kad je Grčka harala europskim kontinentom, u Japanu je izašla video simulacija nogometa zvana Football Kingdom,a proizvođač igre bila je japanska tvrtka Namco.I kao što bi svaka igra i još k tome nogometna simulacija bila već zaboravljena, Football Kingdom je i dan danas ostao legenda među nogometnim simulacijama. I dan danas traju rasprave na inozemnim forumima, a poneki igrači su čak pisali i peticiju Namcu da nastavi izdavati i razvijati igru. Namco je imao planove izbaciti novu seriju 2006. godine, ali to su bile zadnje informacije po pitanju ove igre.

Što je ovu igru učinilo popularnom?

Upravo ona inovativnost koja je tek danas dana na uvid prosječnom igraču, a to je potpuna sloboda kretanja i kontrole lopte te sloboda postizanja pogodaka. Sve te stvari možda i imamo danas, ali koliko je prošlo da bi se uvele ove novine u današnje simulacije? Čak 6-7 godina. Također, ono što igrači ističu su mreže koje su vizualno i animacijski savršeno prilagođene realnosti.

Nekoliko videa u kojima možete vidjeti čari FK-a:...dalje znate sami...


Football Kingdom je bila simulacija ispred svog vremena, isključivo jer je posjedovala A.I. kakvom bi mu i poneke današnje simulacije zavidile. Grafički igra je bila potkovana vrlo dobro za ondašnje doba, no animacijski je zadovoljila i najzahtjevnije kritičare. Potpuno je nevjerojatno da je 2004. godine postojao engine koji je poznavao crossing, manual pass te je uz to igra posjedovala i jako velik broj licenci u igri tako su osim Japana licencirani i Real Madrid te AC Milan.Da je Football Kingdom nastavio sa radom možda bismo danas imali i savršenu nogometnu simulaciju, no pokraj KONAMIJA i EA, za njihove pojmove 'mali' Namco morao je predati bitku i odustati vrlo vjerojatno od ove potencijalne simulacije nogometa.

Ipak, ostao je vani jedini Football Kingdom iz 2004. godine, koji je danas dostupan za PS2. Igra koja je promjenila moj pogled na video-industriju,a napose nogometne simulacije i simulacija koja je tada srušila mnoge granice.