Nisam čitao sve komentare samo prva dva.. Stari mi radi u t-comu, ljudi ovdje iz okolice grada (Nova Gradiška) dolaze s pričom kako im je t-com poslao račun od par iljada kuna..
Jako interesantno, jel? E pa vak priča
Pošto kod nas u NG nema bliži optimin operater od onog u Sl. Brodu, oni naplaćuju dolazak montera s "razumnom" cifrom od 500 - 1000 kn + ako se moraju vraćat po dijelove i dolazit to ti je još više.. Iz prve priče dolazi rješenje: Ako si negdje daleko od optiminog operatera nemoj niti razmišljat prelazit, em će ti bit loša veza zbog pokrivenosti područja em će ti se desit ovo gore navedeno..
Druga stvar: optima kao i većina HR mreža uzima tornjeve od t-coma (znali, neznali eto vam..) tako da ako na t-comu imaš lošu vezu, nebrini, nećeš ni na optimi imat išta bolje.
Treće: ovo vrijedi za sve, tak da raspričajte se po susjedstvu jer ti "t-comovi" agenti s "t-comovom" iskaznicom dolaze na vrata kao imamo akciju ono 99% manje plaćate a dobivate više mogućnosti, da će te vjerovatno plaćat 99% više, a ne manje.. Uglavnom o čem se radi, pošto optima ima malo korisnika moraju nekako navuć ljude, pa idu po susjedstvu i vataju stare i nemoćne da pređu na optimu, prije potpisa ugovora naseru svega i onda se famozno pokupe i ti "agenti" nestanu sa zemlje, a onda ti dođe primjer 1, račun od tisuće i tisuće kuna i onda dođu je**t mater t-comu zbog tog računa.. Opet kažem, informacija iz prve ruke, gdje god pitate a da je neko xy mjesto a ne Zagreb, Sl Brod, Osijek, Split i takva mjesta imat će te sranja
Četvrto, pozitivno za optimu, ali opet i ujedno negativno je to što imaju malo korisnika pa nako brzo rješavaju te stvari, ali ćeš ih skupo platit. Te isto tako kod njih ćeš rijetko imat da ti padne brzina ono abnormalno i onda tek resetiranjem portova će se popravit, upravo iz tog razloga, malo ih je, pa sve lakoćom rješavaju.
Razmisli o ovom što sam rekao, informacije iz prve ruke, stari radi u t-comu i dolazi dosta ljudi tjedno žaleć se kako im je taj famozni t-com na kojeg se svi žale upravo iz tog razloga, poslao račun od nekoliko tisuća kuna.
Ja dok sam imao onaj standardni D-Link LAN brzina mi je bila super, nikada nam nije bila brzina ispod 4mbit, pa čak i kad je slušao YT. Tijekom vremena počelo je znatno opadati i još su mi dali Thomson WLAN ruter i odtad je max. brzina 1.4, neovisno slušamo li YT ili bilo što.
Ak je crni tomson onda ga brzo mjenjaj jer je on s*anj, uzmi bijelog, novog..
Istina, D-Linkovi su najbolji ruteri, iako su LANovi, pa baš iz tog razloga ga mi ne možemo koristit jer imamo 4 laptopa spojena, 3 PCa, max tv, mobitele na wlanu.. I uglavnom brzina mi nikad ne pada ispod 4 mbps kad sam sam na kompu, a kad se svi umrežamo bude sporo užas.. No to je zato što 4 mreže djele svaka po 1 mbps.. Jbg