ma taj ip ti nema veze, treba ti ip od lan kartice, a ne od interneta , to možeš vidit tako da odes na ikonu kraj sata dolje u desnom kutu (ikona dva kompa) ,dva puta kliknete, kad vam otvori prozor , imate gore support , i pise vam ip address: meni ide ovako 192.168.1.30
dalje, sve ovisi koji router imate, recimo na zxyelu se ulogirate na 192.168.1.1 password je 0000, bar meni, nađite NAT među opcijama i druga postavka edit, tamo upišete port od pesa 5793 ,i upišete onaj ip (meni je 192.168.1.30) , ugasite također firewall na routeru , isto pronađite među opcijama, i maknite kvačicu sa enable firewall i pronađite upnp opciju i tamo na sve tri opcije stavite kvačice i stisnite apply
,a ako imate router speedtouch(thompson) Game & Application Sharing i odaberi "Create a new game or Application",upišeš ime programa, odabereš "manual entry of ports maps" pa next,u kućice upišeš portove koje trebaš odabereš vrstu (klikneš na ikonu trokuta ili kruga što već imaš) i klikneš na Add,pa dole na "Assign a game or application to a local network device" i udrediš svoj ruter i Assing te Apply. Nakon što ste to napravili ugasite router pa ga upalite ( nisam napiso restart da ne bi neki biser išao s olovkom stiskat reset button) , možete na windows firewallu ubacit udp port tako da ga automatski pušta,da nemorate svaki put isključivat, a ako imate nod32 samo isključite firewall prije ulaska u igru. Evo pisano je za retardirane ako sad ne skužite :lol:P.S. ovaj dio za thomspon modem sam kopiro od čovjeka koji je par postova prije napisao,sry.