Ja sam odigrao prvu sezonu sa Tottenhamom i osvojio prvenstvo sa 82 boda al je bilo jako zanimljivo i Chelsea i ManU i Liverpool su također imali 82 boda a ManCity 79 al zbog boljeg međusobnog omjera sam ja osvojio prvenstvo! Prvi plus neizvjesnost ! Nadalje drugi plus ide težini zabijanja golova, koja je teža u odnosu na prethodni nastavak, što igru čini zanimljivijom a nakon odigranih 40-ak utamica došao sam do zaključka da je najlakše zabit gol nakon proboja po boku . Nakon takvog razvoja situacije u 70 posto slučajeva završi pogotkom što je i očekivano ! Sviđa mi se i vizualni dio PES-a od stadiona, travnjaka, kopački ... Sviđa mi se i to što se tiče taktike moguće je igrati od totalnog bunkera, pa sve do ultra ofenzivnih formacija, a i to što je moguće regulirati koji će igrači ići na skok kod kornera . Što se tiče golmana oni su OK tokom cijele sezone samo dva kiksa ali i to smatram normalnim. Dobro je i to što nema više onih iritantnih poluvisokih lopti iza obrane ko u 9-etki koje su u pravilu završavale protivničkim pogotkom kao i ubačaja na prvu stativu kod kornera koje je komp redovito zabijao! Sviđa mi se i način transfera ! E sad ono što mi se ne sviđa je to što komp kada započne sa dodavanjima to izgleda ko ševa na treningu, još bi razumio da mi tako nešto odigra Chelsea al da mi Burnley odigra 10-ak dodavanja kirurškom preciznošću to je ipak malo "too much". Nadalje uklizavanja e to je posebna priča ! Ja sa igračem ispred kompa,a komp ukliže i čisto ko suza oduzme mi loptu ili pa me tako skrši da bi mu Mateo Beusan odredio disciplinsku mjeru zabrane 10 utakmica igranja, a sudac ostaje nijem! Što je još čudnije tokom cijele sezone nije mi dosuđen ni jedan penal, ali isto tako nisam ni jednog napravio !!! Sve u svemu ovo je samo igra ! Nekad mi dođe da bacim gamepad u zid, a nekad ide ko po loju baš kao i u realnom nogometu Nekad ti ide sve od noge a nekad te j... i trener i publika i taktika i svi živi i zbog toga PES dobija prolaznu ocjenu kao zabava za ove zimske dane sve do proljeća kad je nastavak moje 1. ŽNL Varaždin, kada se vračam na travnjake varaždinske županije, a do tada ljudi moji lets PES !!!!