Author Topic: PROJEKT CROPES udruga  (Read 2710 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

r2csx

• *
  • Offline since 2005
  • € = 4
  • Technical support
  • Naj PES: 6
Re: PROJEKT CROPES udruga
« Reply #15 on: June 16, 2009, 11:07:31 »
dodaci za igru te veličine i uloženog truda trebali biti dostupni u punom obliku samo ČALNOVIMA dok bi isti taj patch u nekoj "demo" ili "time trial" verziji mogao biti dostupan svima.

Želim isto tako napomenuti da niti registracija Udruge niti određene promjene u radu samog foruma NISU niti će za cilj IKADA imati bilo kakvu separaciju među članovima.

a koji je onda cilj što ce članovi koji su platili članarinu imati pristup vecem dijelu foruma?

nemoras odgovoriti... imas pm

fenix

• *
  • Offline since 2007
  • € = 0
  • Naj Klub: la vecchia signora
« Reply #16 on: June 16, 2009, 12:48:37 »
Odlican projekt, samo sto se clanarine tice mislim da cemo imati maksimalno 10 do 15 clanova , i to ova stara garda (rebel , senna itd.) Ne vjerujem da ce itko novi htjeti platiti tu clanarinu, meni uopce nije problem to uplatiti jer mi se svi znamo i vjerujemo jedni drugima, ali se stavite u poziciju nekoga tko prvi put dolazi na sajt. Tu ce trebat biti jako pametan biti i dobru reklamu napraviti da se ljudi privuku. E sad par pitanja.

Pitanje u vezi organiziranja turnira. Koliko sam shvatio biti ce pes i cod turniri. E sad da li ce se oni odrzavati samo u Zagrebu ili je moguce da malo prosirimo to i na Split i Rijeku ili jos neki grad recimo?

Drugo pitanje je sto se tice suradnje. Da li mislite se spojiti sa drugim pes sajtovima (pr. pes-serbia) tako da to bude jedan zajednicki sajt na kojem ce biti svi forumi odvojeni (ili ce biti samo jedan), ili ostaje cropes sajt sam za sebe ali reklamira i druge partner sajtove (kao sto i oni nas)?

I trece pitanje. Koji dio foruma mislite otvoriti za javnost, a koji bi bio samo za clanove? (primjer; da li bi najgol natjecanje ili liga bila otvorena za sve?)
  J u v e     P e r    S e m p r

jopes

• *
  • Offline since 2008
  • € = 0
  • uni.bacc.ing.traff.
« Reply #17 on: June 16, 2009, 13:00:58 »
pročitah vaše postove, i jos uvijek nisam uspio skuziti cemu sve to.
te pogodnosti o kojima se govori tipa patch samo za članove, pa ljudi moji danas se dilaju softweri koji koštaju 30 000 €
ja vec imam iskustva s osnivanjem udruge i vjerujte mi to nije bas tako jednostavno, a isto tako te udruge mogu biti tako pranje love da je to strasno ( razlog zbog kojeg sam se ja povukao iz vec spomenutog )
"sponzoriranje" je u biti donacija, a donacija je neoporeziva, sto znaci da recimo firma kukuruziste doo koja se bavi prodajom majica uplati donaciju udruzi, udruga tu lovu "potrosi" u istoj toj firmi koja prodaje majice  i firma dobije veliku kolicinu neoporezivog novca a udruga prikaze da je za tu lovu kupila majice...
mozda se nekima to cini kao glupost al vjerujte mi znam o cemu pricam.
ne zelim da me se shvati u smislu da je namjera holica, alena i ostalih ta al nisam jedini koji poznaje te stvari tako da ce se jako tesko skupiti dovoljan broj clanova za odrzavanje skupstine na kojoj se bira predsjednik, potpredsjednik, tajnik clanovi upravnog odbora clanovi nadzornog odbora al sve to ovisi o statutu i onome sta je u njemu napisano...

maremas

• Offline since 2007
  • € = 0
« Reply #18 on: June 16, 2009, 14:05:01 »

Drugo pitanje je sto se tice suradnje. Da li mislite se spojiti sa drugim pes sajtovima (pr. pes-serbia) tako da to bude jedan zajednicki sajt na kojem ce biti svi forumi odvojeni (ili ce biti samo jedan), ili ostaje cropes sajt sam za sebe ali reklamira i druge partner sajtove (kao sto i oni nas)?

Ovo sto se tice zajednickog sajta i nije losa ideja(ali sumljam da ce admini foruma da se sloze oko toga) jer ni jedni ni drugi nemamo naslovnu, forume nikako nebi spajao jer mislim da je to besmisleno, jedino sto pes-serbia trenutno moze da ponudi je saradnja oko izrade peceva i PES6 online turnira jer se na nasem sajtu trenutno odrzava PES-Serbia 2009squads LEAGUE(liga 1 i liga 2) od 28 takmicara. Trenutno se igraju kola od 16-20 i liga se blizi kraju a posle lige ce biti kratka pauza pa sve ponovo ispocetka, e tu bi mogli da se prikljuce i igraci sa cropesa jer ovde sigurno ima dobrih igraca a samim tim bi i liga bila kvalitetnija. U planu je i prosirenje i dodavanje nove lige jer je kod nas bas od kad se ponovo igra PES6 online prava ludnica, ima igraca vise nego ikad  :prcko:
Inace vec ima nekolicina Hrvata koji igraju sa nama ligu, pretpostavljam da su oni i sa cropesa.

PESoholic

• *
  • Offline since 2007
  • € = 0
  • tribina tebi pjeva...
  • Naj Igrač: bitna je momčad ne pojedinci
  • Naj Klub: NK Zagreb Manchester United FC
  • Naj PES: 2011
« Reply #19 on: June 16, 2009, 20:32:03 »
Prvo da "odgovorim" na jopesov komentar koji itekako ima temelje.
I odma da se razme NHF niti sam išta što si rekao shvatio na krivi način.Finacijskih "šema" sa udrugama ima mali milijonček što znam jer se kao čovjek koji se bavi s knjigovodstvom već susreh sa puno zapletenijim čvorovima od ovog koji si gore naveo.Glavna caka koja je u igri je ta da nijedan naš sponzor nas ne sponzorira sa lovom.U igri su ili hardware za turnire ili oni iz svog džepa iznajme igraonicu/prostor u kojem se turnir održava a mi "zauzvrat" pokeljimo svuda njihove "reklame" da se zna ko nas je i kako sponzorirao.Znači jedina lova koja udruzi treba je lova za godišnje održavanje site-a.Te novce se nadamo osigurati od tih već "zloglasnih" članarina.
što se tiče skupljanja ljudi za vladajuća tijela i funkcije udruge - ako se nas 6-7 u stanju iz čiste pi*drije skupit na cugi i klopi onda ne vidim razloga da se nađe 20 ljudi koji bi bili voljni da se skupimo jednom godišnje i u to sve ukomponiramo i zasjedanje.
@fenix - kaj se turnira tiče logično da prvenstveno ciljamo na Zagreb a jasno je i zašto ali naravno da bi bilo odlično da se animiraju i ljudi iz drugih sredina i gradova pa da se turniri održavaju na području Hrvatske pa zašto ne i da jednog dana iskemijamo i Prvenstvo Hrvatske na tim temeljima.Oko ovog spajanja još ništa nije ni pričano a obzirom da je već par pokušaja od strane srodnih siteava na području bivših područja odbijeno sa naše strane sumnjam da će se nešto tako dogoditi u bliskoj budućnosti - ovo je BTW samo moje viđene stvari.Na treće pitanje će ti odgovoriti boss.

@big boss - Stari ovo je tvoj projekt i tvoja "beba" u koju si ti mene pozvao a meni je bila čast pristati.Imali smo onaj "sastanak" u kojem je rečeno što je rečeno.Kada se onda pričalo o članarinama nemogu si ni zamisliti da si zabrijao da će forum i dalje egzistirati na identičan način ovome pa ako neko oće uplatit OK a ako neće nije bitno!?Možda sam i ja promašio bit svega onoga što smo mi pričali ali ja gledam kratkoročno što CROPES i to baš kao CROPES a ne kao udruga može dobiti novim načinom rada.Rekao si da imaš obveza i da se do određenog dsatum ne računa na tebe pa ja tako i sve što radim po svim pitanjima radim laganini i ništa ne radim konačno jer mi je nekako logično da onaj čiji cijeli forum jest kaže finalnu o apsolutno svemu.Ako misliš da jedina razlika između, ajmo ih tako nazvati čisto zbog ove rasprave, ČLANOVA i free korisnika bude u tome kaj će član dobiti majcu i na osnovu članske iskaznice 10% popusta pri kupnji u nekom IT shopu najbolje je da se od svega odustane i da se cijela priča zaboravi.Brijem da nekako ciljamo na iste stvari tj da uz nešto malo truda osiguramo CROPESu dostaojan "dom" na internetu sa solidnim siteom gdje bi ovaj forum bio samo jedan njegov dio.Ne fanatziram o neznam čemu ali da sam realan jesam.To da meni nečija lova treba NETREBA jer ako se sjetiš kad je bilo govora o tome da će se CROPES ugasiti i to još dok to nije bilo javno pitao sam te da li ti treba kakva financijska injekcija tako da mislim da ti je jasno koliko daleko bi ja osobno išao da se na sve moguće načine produži vijek ovog sitea bez obzira na to kaj sam za sve vas tu konjina od skoro tri banke.
To što ti kao "meni" postavljaš pitanja tipa ovog gornjeg mi je i više negoli smiješno zbog svih gore navedenih razloga pa niti nemam namjeru odgovoriti jer ponavljam ti si taj koji imam konačnu riječ.
Ako pak oćeš kao "suradnika" imati nekoga ko će te 878 puta na dan po MSNu cimati za apsolutno svako slovo koje treba ili netreba staviti u post ili Statut ili slično probaj recimo sa....Dajom(NHF Daja to ja tebe :prcko: zbog poklopac fore) a PESonju pusti da s vremnea na vrijeme okine koji bann, obriše koji post i uživa u životu.Ja volje stari imam napretek "igrat" se sa svakakvim aspektima rada ovog "foruma" i radit štošta da ga se progura i da se probijemo tamo gdje nam je mjesto ali nisam jojo.
Sad da ja tebe pitam - Da li si ti meni jednom riječju rekao da će po postanku Udruge taj site/forum izgledati ovako ili onako i da li će raditi na ovaj ili onaj način ilči si mi maltene dao razriješene ruke da "ja to odradim" jer tebi je sad jbg frka s vremenom?I osim ovih par postova ovdje čisto da ljudi znaju kaj se i kako radi a i djelomično zašto da li sam ja napravio i/ili finalizirao išta bez tvog znanja?
BTW samo da znaš Statut sutra dobiš na MSNu i danas sam razgovarao sa potencijalnim sponzorima za NAJGOL koji su i sami dali ideju kako bi to moglo izgledati s njihove strane i vrlo su zainteresirani a o detaljima bum sutra kad te na MSNu ulovim za Statut.

Laku noć svima odoh uživat u životu i srry na gramatici :D
I am a little more provocative then you might need,
It is your shock and then your horror on which I feed!
So can you tell me what exactly does freedom mean,
If I'm not free to be as twisted as I wanna be...

r2csx

• *
  • Offline since 2005
  • € = 4
  • Technical support
« Reply #20 on: June 16, 2009, 20:58:30 »
jao holic ubijaš me tim svojim nabildanim postovima -.-'

Ako misliš da jedina razlika između, ajmo ih tako nazvati čisto zbog ove rasprave, ČLANOVA i free korisnika bude u tome kaj će član dobiti majcu i na osnovu članske iskaznice 10% popusta pri kupnji u nekom IT shopu najbolje je da se od svega odustane i da se cijela priča zaboravi.

kada bi više od 30% foruma lockao samo za "premium" članove prvi bi otišao sa ovog sajta... nikad mi nije bio cilj da naplacujem drugima koristenje ovog foruma, a sad se pojavi "netko" i napuni ti glavu glupostima...  pitaj "kolegu" koliko oni imaju clanova koji su platili clanarinu(a cod zajednica je puno, puno jaca)... mislis da ce vam ljudi sam tak dati pare?
dok sam "aktivno" igrao cod igrao sam ga iz zabave i druzenja sa ekipom, a ne zbog neke majice i iskaznice i nema sanse da bi se uclanio u neku "cod udrugu"... a sa tim forama tipa ogranicenja lako bi izasao na kraj obicnom registracijom na neki strani forum -.-'

a i zanima me zasto taj nas "kolega" hoce za svaku igru osnovati novu udrugu a navodno ce to sve na kraju zavrsiti pod istom "krovom"... ???  :zbunjen:

PESoholic

• *
  • Offline since 2007
  • € = 0
  • tribina tebi pjeva...
« Reply #21 on: June 16, 2009, 22:48:09 »
Prvo i osnovno da ponovim TVOJ projekt TI si ponudio meni da se uključim a ja rado prihvatio iz prije navedenih razloga.
Ako tako misliš i o osnivanju udruge i o samom projektu čemu onda sva ta zajebancija ako smijem pitati?
Zašto idemo u neki projekt za kojeg sam smatraš da je loša ideja i da nema budućnost?
MENI je netko napunio glavu glupostima??Pročitaj prvu rečenicu ponovno.
Sve što sam JA napravio jest da sam krenuo razvijat nešto što ste TI i kako ga simpatično zoveš MOJ "kolega" zamislili i još ćeš zbog toga mene "ribat"!?
U čem je bio problem na sam dan tog premoćnog "sastanka" nakon što se MOJ "kolega" odlogao reć nešto u stilu : "Gle holic ima tu nekih pozitivnih ideja ali ja bi to na neku drugu foru izveo.." umjesto : "Ja sad nemrem pa daj vas dva to odradite..." ?BTW citati su karikirani da me nebi sad i za širenje neistina ribao.

Oćeš ideju koja bi po meni bila mnogo normalnija i definitivno prihvatljivija apsolutno svim članovima ovog foruma kakav sada jest!?

Ajmo pribavit nekoliko ponuda ljudi koji nam mogu sredit site i održavat ga sa nekim uplatama na godišnjoj bazi.Pa onda vidjet koja je najjeftinija u šemi "kolko para tolko muzike" pa onda to pokrenut pa čitavu priču financirat iz vlastitih džepova BEZ ikakvih jbnih članirina, majci, članskih iskaznica, Statuta, Udruga i sličnih proljeva.
Vrlo jednostavno.
A pored toga garantirano sad mogu napisat minimum 20 nickova ljudi koji bi ti bez beda za održavanje takvog sitea uplatili lovu i bez majci i bez iskaznica i ostalih gore navedenih pi*drija.

Nadam se da je ovaj post nešto anoreksičniji.

Daja

• Offline since 2008
  • € = 0
  • Daja [G]OWNA[R] :D
  • Naj Igrač: Daja
  • Naj Klub: Inter,Real
  • Naj PES: 3
« Reply #22 on: June 16, 2009, 23:23:09 »
holic neas beda kaj bi se ja ljutil na tebe...

sto se tice zajednica za svaku igru to mi se cini pomalo glup zasto nebu napravili jednu veliku multi gaming zajednicu gdje bi bile sve igre pes,cod itd.

Sto se tice para za mene ne stvara problem ali isto tako misli da bi se trebala otvorit nekakva "peticija" da vidimo ko mislit placat a ko ne jel ako se u zadnji cas uspostavi da ce nas ustavri od nas 1,409 placati oko dvadesetak (kao sto je holic rekao) mislim da to nema smisla.

A pak sto se tice organizacije turnira u drugim gradovima apsolutno zasto ne pa Zagreb nije jedini grad ;)...

Mislim da ovaj projek treba dobro "razgradit" i vidit ko misli sudjelovat a ko ne...

Ali samo me nesto zanima Holic kad sam ja tebe pito na MSNu kak da pisem post pa ja sam svake prijestupne tam (jednino kad špreham ko ovih dana ^^ )

:)
Ma ti si Daja tako špica kad pričaš Klingonski da je to meni zakon.Kaj si ti pobogu štel reći sa ovim gore jer ja neam pojma očem ti pričaš.
13.5.1990.

PESoholic

• *
  • Offline since 2007
  • € = 0
  • tribina tebi pjeva...
« Reply #23 on: June 16, 2009, 23:26:32 »
Ali samo me nesto zanima Holic kad sam ja tebe pito na MSNu kak da pisem post pa ja sam svake prijestupne tam (jednino kad špreham ko ovih dana ^^ )

:)

Ma ti si Daja tako špica kad pričaš Klingonski da je to meni zakon.Kaj si ti pobogu štel reći sa ovim gore jer ja neam pojma očem ti pričaš.

Daja

• Offline since 2008
  • € = 0
« Reply #24 on: June 16, 2009, 23:31:30 »
Ako pak oćeš kao "suradnika" imati nekoga ko će te 878 puta na dan po MSNu cimati za apsolutno svako slovo koje treba ili netreba staviti u post ili Statut ili slično probaj recimo sa....Dajom(NHF Daja to ja tebe :prcko: zbog poklopac fore)
o ovome...jer nisam skuzio jer ti o meni pricas da ja cimam za postove ili da budem primjer drugima ^^

btw watch sig :P
« Last Edit: June 16, 2009, 23:33:40 by Daja »
13.5.1990.

PESoholic

• *
  • Offline since 2007
  • € = 0
  • tribina tebi pjeva...
« Reply #25 on: June 16, 2009, 23:58:58 »
Daja ajd odi spat kasno je a mlad si i trebaš sna da narasteš i da počneš i ti bildat postove i BTW kolko ti je boss platio za ovo :D

Daja

• Offline since 2008
  • € = 0
« Reply #26 on: June 17, 2009, 00:04:44 »
Ja tebe apsolutno nis ne kuzim -.-...aj pls objasni kaj si štel rec onim postom za msn di si i mene spomeno...
13.5.1990.

kristian826

• *
  • Offline since 2007
  • € = 5
  • Goodbye PES
  • Naj Igrač: There is no I in team...
  • Naj Klub: Real Madrid
  • Naj PES: 5
« Reply #27 on: June 18, 2009, 10:23:14 »
j.ebem vas blesave :prcko:
sa udruge skrenuse na lonce i poklopce i razumijevanje postova :prcko:
"Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that." - Bill Shankly

PESoholic

• *
  • Offline since 2007
  • € = 0
  • tribina tebi pjeva...
« Reply #28 on: June 18, 2009, 13:14:41 »
A da se lagano držite teme ili vas zanimaju "ljetni praznici" !?

vramba_rtf

• Offline since 2008
  • € = 0
  • Naj Igrač: Gennaro Gattuso
  • Naj Klub: Hajduk, Milan
  • Naj PES: 2009
« Reply #29 on: June 19, 2009, 23:41:23 »
Oko onoga na što ti vjerojatno ciljaš a to je HNL patch se još vijeća a moj je osobni stav (to posebno napominjem da me se nebi krivo shvatilo) da bi dodaci za igru te veličine i uloženog truda trebali biti dostupni u punom obliku samo ČALNOVIMA dok bi isti taj patch u nekoj "demo" ili "time trial" verziji mogao biti dostupan svima.
kao osnivač ovog sajta osobno necu dopustiti da naše vjerne članove foruma ucjenjujemo sa nekakvim "članarinama". Najvjerojatnije budemo "članovima" koji su platili članarinu stavili patch na download tjedan dana prije nego vama ostalima...  no ima jos vremena do tada :)

Ovo je u redu. Izgubit ćete mnogo članova, a u zadnje vrijeme HNL PATCH postao je brand CROPESa i kad ga neko spomene, odmah padaju asocijacije na CROPES.
Gledam čemu ovo sve služi, čemu sve to?...Nađem odgovor

koji bi svojim što financijskim što hardwareskim „donacijama“ odigrali veliku i važnu ulogu u ponovno podizanju ratinga naših natjecanja kao npr. NAJGOLA i ONLINE LIGE ali i samom radu site-a.
Šta će vam onaj koji nit igra ONLINE, nit se natječe u NAJ GOLu, samo bi si skinio poneki patch (HNL između ostalog), poneki dres, lopticu, a ne može jer to naplatite 200 kn. :S.. Ne znam, ja sam skeptičan u vezi ovoga i podržavam sawyera a ako vi mislite da vam je to bolje, sretno. Pozdrav!
ROBI: Plan B je propo, prelazimo na plan D
KAZO: A plan C?
ROBI: Ma plan C je zak**** to sam sad nabrzinu smislio.