Author Topic: PROJEKT CROPES udruga  (Read 2710 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

PESoholic

• *
  • Offline since 2007
  • € = 0
  • tribina tebi pjeva...
  • Naj Igrač: bitna je momčad ne pojedinci
  • Naj Klub: NK Zagreb Manchester United FC
  • Naj PES: 2011
PROJEKT CROPES udruga
« on: June 04, 2009, 21:06:33 »
CROPES udruga

Dakle poštovani članovi administratorska sekcija ovog našeg malog foruma je bila vrlo aktivna naravno sa gazdom na čelu te Vam vezano na tu aktivnost donosimo gomilu novosti vezanih za rad CROPES-a.

CROPES je naime ušao u jedan vrlo veliki projekt a cilj mu je stvaranje najjačeg multigaming communitya ne samo u Hrvatskoj nego minimalno na bivšim prostorima.

Da Vas ne zamaramo sa detaljima koji i jesu i nisu nevažni navest ćemo samo par „novosti“ koje će ovaj oblik suradnje sa još nekoliko gamerskih zajednica donijeti da steknete dojam o veličini projekta te o onome što vas najviše zanima – Kako će to sve utjecati na Vas kao članove?

Prvo ono što mislim svi željno iščekujemo je podizanje pravog i funkcionalnog web sitea na kojem bi ovaj forum bio samo jedan njegov dio.Znači naslovna stranica sa gomilom informacija, linkova, novosti i ostalih šarenih „igračaka“ za Vaše gladne oči :D

Na drugom mjestu ali ništa manje važno SPONZORI koji bi svojim što financijskim što hardwareskim „donacijama“ odigrali veliku i važnu ulogu u ponovno podizanju ratinga naših natjecanja kao npr. NAJGOLA i ONLINE LIGE ali i samom radu site-a.

Na trećem mjestu ono što možda na prvu loptu dobar dio vas i neće dobro prihvatiti ali uz objektivno sagledavanje stvari uvidjet ćete i prednosti a to je GODIŠNJA ČLANARINA.Sad mislite da vas netko želi oprat po džepu ili zavaljat za neke novce ali naprotiv.Obzirom da je projekt u kojem sudjelujemo toliko opsežan ovaj je dio priče nužan kako bi osigurali i održavanje site-a i financiranje naših internih projekata kao npr. turnira.NITI JEDNA LIPA od tog proračuna se NEĆE trošiti na ništa što nije izravno vezano za site.Drugim riječima NEĆETE na taj način plaćati nas kao admine(što bi bilo suludo) niti išta drugo.Što vi dobivate?Po izvršenju uplate (ona BTW zasada iznosi 200kn/godišnje i na gore sigurno neće ići) vi dobivate kao poklon člansku majicu te člansku iskaznicu CROPES-a uz pomoć koje ćete u nekim IT shopovima ostvarivati popuste od minimalnih 10% pri kupnji.
Forum kao takav i dalje ostaje „besplatan“ samo će naravno taj dio foruma biti manji i ne sveobuhvatan kao „cijeli“ forum kojemu će pristup imat samo i isključivo ČLANOVI.

Sada na ovaj globalniji dio priče a to je za početak integracija PES turnira na najbrojnija godišnja okupljanja gamerske populacije u Hrvatskoj odnosno cod'HR-ovi LAN party-i.Da Vas ja sad tu ne tlačim sa gomilom detalja oko tih LAN-ova evo link gdje se možete kvalitetnije i opširnije informirati o čemu se točno radi - http://codhr.com/lan/ .Kao što možete vidjeti nagradni fond na turnirima je i više nego obilan mada će za PES turnire ti iznosi biti manji jer se ne radi o momčadima veličine kao u npr. COD:MW mečevima.

U kratkim crtama CROPES ostaje CROPES i postaje udruga.Kao i svaka udruga imat ćemo članove koji će plaćati godišnju članarinu (zasada 200kn što Vas BTW „košta“ 16,66kn mjesečno što je zaista smiješno kad uzmete u obzir što sa time dobivate).Ti članovi će imat PUNI pristup siteu, forumu i svim ostalim aspektima budućeg rada CROPES-a dok će free korisnici imati ograničen pristup i mogućnost djelovanja na siteu.Kao CROPES imat ćemo vrlo jake sponzore koji će sponzorirati i turnire ali i naša već poznata online natjecanja kao i ona koja su u trenutnoj pripremi te naravno sam rad sitea tj udruge.Svi vi koji odlučite biti ČLANOVI i uplatite godišnju članarinu tvorit ćete SKUPŠTINU udruge i kao takvi imati i pravo glasa kod donošenja nekih odluka(taj sistem ćemo dodatno objasniti kako će se projekt bližiti početku rada tako da nebi dolazilo do zabuna i nesporazuma).

Sva pitanja i nejasnoće, komentare i prijedloge konstruktivne prirode možete bez imalo ustručavanja uputiti na moj PM, mail ili MSN ako ga imate a i naravno u ovom topiću.

s poštovanjem Vaš PESoholic
« Last Edit: June 04, 2009, 22:16:27 by PESoholic »
I am a little more provocative then you might need,
It is your shock and then your horror on which I feed!
So can you tell me what exactly does freedom mean,
If I'm not free to be as twisted as I wanna be...

Daja

• Offline since 2008
  • € = 0
  • Daja [G]OWNA[R] :D
  • Naj Igrač: Daja
  • Naj Klub: Inter,Real
  • Naj PES: 3
Re: PROJEKT CROPES udruga
« Reply #1 on: June 05, 2009, 08:38:36 »
a kaj da ti velim osim da se slazem sa svime :)

JEdino moj prijedlog je da se clanovi malo pokrenu i surađuju u projektima pa du i u krajnjem slučajui ovaj projek ozivi :)
Ma ti si Daja tako špica kad pričaš Klingonski da je to meni zakon.Kaj si ti pobogu štel reći sa ovim gore jer ja neam pojma očem ti pričaš.
13.5.1990.

goce

• Offline since 2008
  • € = 0
  • Dinamo Zagreb !!!!
  • Naj Klub: Dinamo Zagreb
  • Naj PES: 2008
« Reply #2 on: June 05, 2009, 10:56:22 »
eo da i ja ne velim :lol:

prva liga decki ide to vama, pa ovaj ce forum postat velik i cul bu se za njega daleko, svaka cast sam tak momci.

e da imam jedno pitanje sta se tice godisnje clanarine makar to meni mislim nece predtavljat problem ali jedno 90 posto clanova hoce jel su jako mladi i nemaju svoj mijesecni prihod. a to je kak ce se godisnja clanarina placat mijesecno ili u komadu svih 12 mijeseci 

r2csx

• *
  • Offline since 2005
  • € = 4
  • Technical support
  • Naj PES: 6
« Reply #3 on: June 05, 2009, 11:26:43 »
u komadu..

Daja

• Offline since 2008
  • € = 0
« Reply #4 on: June 05, 2009, 11:37:58 »
kad bi ovo moglo zazivjet? milslim bu bilo do kraja godine?
Ma ti si Daja tako špica kad pričaš Klingonski da je to meni zakon.Kaj si ti pobogu štel reći sa ovim gore jer ja neam pojma očem ti pričaš.
13.5.1990.

r2csx

• *
  • Offline since 2005
  • € = 4
  • Technical support
« Reply #5 on: June 05, 2009, 12:16:30 »
prije jeseni ... :)

PESoholic

• *
  • Offline since 2007
  • € = 0
  • tribina tebi pjeva...
« Reply #6 on: June 05, 2009, 14:56:21 »
Eto mali osvrt na ova pitanja i komentare s moje strane

Prvo malo OT - pa kume jbt otkrio si da se COD ne pokreće automatski sa Winsima a vidim da si i svladao još tipaka na tastaturi osim W, S, A, D, R i slično :lol:

Sad ozbiljno....

Članarina kak je već i big kahuna čif rekao bu se plaćala u komadu.Dakle jedna uplata virmanom, internet bankarstvom i slično i 365 dana ste PUNOPRAVNI član CROPES-a sa svim beneficijama ali i odgovornostima.
Kaj se komentara na iznos tiče i kao što sam u samom predstavljanju projekta napisao cifra od 200kn u komadu se može činiti velikom ali zaista nije.Po jednostavnoj matematici to je malo više od 16 kn po mjesecu s time da se kao što je napisano dobiva popust pri kupnji u nekom IT dućanu (BTW najvjerojatnije se radi o VeMilu mada ta informacija još čeka potvrdu) od 10% pa samim time ta članarina "isplaćuje" sama sebe jer ćete tih 200kn "uštediti" već praktićki pri prvoj kupnji.Da baš novčano dočaram stvar idete si recimo kupit novi gamepad i ušparali ste lovu za Logitechov Cordlles Rumblepad pa ga nećete platit 300kn nego jbg 270kn.

Što se datumskog početka projekta tiče obzirom da se nadamo "ugurat" se već na ovaj predstojeći LAN party koji je za cca 3 mjeseca u to doba a možda i ranije bi to sve trebalo već biti u pogonu.

Što se Daja tvog komentara na članove tiče to je još jedna pozitivna strana te famozne članarine jer sumnjamo da će netko dati 200kn da bi bio neaktivan na forumu.Da se odmah nadovežem da će sa pokretanjem ovog projekta naravno i logično doći i do promjene PRaVILA PONAŠANJA na forumu koja će se i nešto strože provoditi mada da povučem paralelu sumnjamo da bi netko i dao 200kn i zatim pokušavao oživiti duh jednog npr. BBBManiaca.

CROPES će kao udruga imati i svoj statut kojeg će svi članovi dobiti na mail a obzirom da se radi o projektu ove veličine biti će i potrebna ponovna registracija jer udruga je zakonski obvezna imati osobne podatke svojih članova kao npr. ime i prezime, adresu, kontakt broj a u slučaju maloljetnih osoba i potpis suglasnosti za članstvo od strane roditelja i/ili zakonskih skrbnika.

To sve zvuči vrlo komplicirano no nije biti će postan link sa kojeg ćete moći skinuti prijavnicu, isprintate je i ispunite te pošaljete na adresu udruge.Mi prijavnicu zaprimimo, provjerimo autentičnost podataka i kroz par dana vi na svoju u prijavnici navedenu adresu te ime i prezime dobivate majicu i člansku iskaznicu.

Za one koji si mogu priuštiti a to su vjerujem poglavito ljudi koji rade biti će moguće i uplatit članarina na 2, 3 i 5 godina.

Za kraj samo mali poticaj jer koliko vidim topić je već dosta puta pročitan točnije 82 puta pa vas još jednom potičem da sve svoje upite ili primjedbe i prijedloge bez ustručavanja uputite kako je u prvom postu/obavijesti i navedeno ili ovdje ili na moj PM, mail ili MSN.

Daja

• Offline since 2008
  • € = 0
« Reply #7 on: June 05, 2009, 19:36:04 »
samo pitanje kakve veze CoD lan party ima veze sa ovim? :D

da ne bude potpuni ot...
na mene vec sad mozete racunat :P
13.5.1990.

PESoholic

• *
  • Offline since 2007
  • € = 0
  • tribina tebi pjeva...
« Reply #8 on: June 05, 2009, 23:45:35 »
COD LAN partyi su mjesto gdje ćemo se prvo javno eksponirati i na jedan načinpredstaviti projekt odnosno jedan njegov dio

Daja

• Offline since 2008
  • € = 0
« Reply #9 on: June 06, 2009, 16:41:57 »
pa onda cu i osobno iz prve ruke nas predstavit :D
13.5.1990.

PESoholic

• *
  • Offline since 2007
  • € = 0
  • tribina tebi pjeva...
« Reply #10 on: June 15, 2009, 09:20:07 »
Čisto da budete u toku a i da vidite i znate da ovo nije projekt s kojim se krenulo i stalo Statut Udruge je napisan i tokom idućih tjedan do maksimalno 2 dana Udruga bi trebala biti registrirana u registar udruga na temelju članka 11. Zakona o udrugama (NN br. 88/01), te Zakona o tehničkoj kulturi.

vodjaskitnica

• Offline since 2006
  • € = 0
« Reply #11 on: June 15, 2009, 14:38:56 »
jedno pitanje. hoce li raznorazne patcheve i ostale stvari sa stranice moc downloadad samo clanovi, tj. oni koji plate clanarinu, ili ce biti to omoguceno svima?

PESoholic

• *
  • Offline since 2007
  • € = 0
  • tribina tebi pjeva...
« Reply #12 on: June 15, 2009, 16:20:54 »
Odlično pitanje.

To će naravno ovisiti o sadržaju odnosno one stvari tipa ballpackove i ostale dodatke da ih tako nazovem jednostavnije kategorije koje naprave ČLANOVI udruge biti će dostupni za download prema želji autora.Drugim riječima ako npr. ti kao ČLAN napraviš neki dodatak za igru i želiš da to bude dostupno svima bit će a ako želiš da to bude dostupno isključivo članovima onda taj link ostalim korisnicima niti neće biti vidljiv jer će biti u dijelu foruma kojeg će moći vidjeti samo ČLANOVI.
Oko onoga na što ti vjerojatno ciljaš a to je HNL patch se još vijeća a moj je osobni stav (to posebno napominjem da me se nebi krivo shvatilo) da bi dodaci za igru te veličine i uloženog truda trebali biti dostupni u punom obliku samo ČALNOVIMA dok bi isti taj patch u nekoj "demo" ili "time trial" verziji mogao biti dostupan svima.
Želim isto tako napomenuti da niti registracija Udruge niti određene promjene u radu samog foruma NISU niti će za cilj IKADA imati bilo kakvu separaciju među članovima.Naravno da će postojati beneficije za članove koji će uplatiti godišnju članarinu od koje će se, da još jednom napomenem, isključivo finacirati rad Udruge i njezini projekti - tako da odmah u startu bude jasno da NITKO ne želi na bilo kakav način zaraditi na tome što vi volite PES.
Na kompletan projekt osnivanja Udruge i funkicioniranja foruma na ovaj način se ide jedino iz razloga što je ovo baza za jedan veliki i jaki projekt o čijem je krajnjem cilju i prerano za govoriti a sa druge strane iz razloga što smo kao neprofitna Udruga puno interesantniji raznim sponzorima uz čiju bi pomoć i reklamu CROPES mogao konačno ispuniti svoj potencijal.
Znam da vas ta članarina "svrbi" ali uskoro ćete u ovom topići dobiti download link za statut CROPES Udruge u kojem ćete jasno moći pročitati i vidjeti da je predsjednik udruge zajedno sa tajnikom OBVEZAN SVIM članovima podnijeti godišnje financijsko izvješće pa će se onda i svi oni koji će članarinu uplatiti i sami moći uvjeriti gdje se i kako te naravno zašto potrošila svaka kuna skupljena kako od članarina tako i od sponzorskih donacija te raznih projekata u organizaciji Udruge.
Svjestan sam i da ja možda za većinu ovo sve gomila novih i možda i zbunjujućih podataka i zato još jednom potičem sve članove foruma kao i one koji to planiraju i/ili žele postati da slobodno postave sva pitanja koja mogu imati kako bi kada ovaj projekt krene izbjegli sve moguće nesporazume i/ili neugodnosti.

PESoholic

r2csx

• *
  • Offline since 2005
  • € = 4
  • Technical support
« Reply #13 on: June 16, 2009, 01:06:39 »
Oko onoga na što ti vjerojatno ciljaš a to je HNL patch se još vijeća a moj je osobni stav (to posebno napominjem da me se nebi krivo shvatilo) da bi dodaci za igru te veličine i uloženog truda trebali biti dostupni u punom obliku samo ČALNOVIMA dok bi isti taj patch u nekoj "demo" ili "time trial" verziji mogao biti dostupan svima.

kao osnivač ovog sajta osobno necu dopustiti da naše vjerne članove foruma ucjenjujemo sa nekakvim "članarinama". Najvjerojatnije budemo "članovima" koji su platili članarinu stavili patch na download tjedan dana prije nego vama ostalima...  no ima jos vremena do tada :)

PESoholic

• *
  • Offline since 2007
  • € = 0
  • tribina tebi pjeva...
« Reply #14 on: June 16, 2009, 06:53:09 »
Želim isto tako napomenuti da niti registracija Udruge niti određene promjene u radu samog foruma NISU niti će za cilj IKADA imati bilo kakvu separaciju među članovima.

Kao što i sam rekoh - ali očito je tak nebitno kolko i kaj ja pišem pa čak i na kojem jeziku.