Evo meee!!!
Eto došo sa joba i dok laganini drmam grašak s noklicama i nekim proteinskim dodacima(BTW mislim na meso) idem ja lagano krenut jer ovaj osvrtić bu onako u mom stilu

Dakle
The team has expanded for development of PES 2010, with the creation of a number of dedicated departments focused on different aspects of the gameDobro jutro!!Ono što mi je uvijek bilo smiješno u ovoj igri i KONAMIju kao izdavaču je bio taj prečudni nedostatak organizacije za japance.To je po onoj staroj kak nemre jedna glava bit pametnija od dvije a bormeš je i bilo presmiješno kad si vidil(bar oni koji su gledali creditse na staaaarim verzijama) istog lika zguranog u gameplay engine, grafiku, sounds, skripte i još negdje - pa jbt nije ni čudo kaj niš nije napravljeno do kraja.
...setting out to make this the most realistic football simulation available, with player feedback a key part of the process...Hmm ako tome zaista jest tako, a nadam se duboko da jest, već su sa samim prvim korakom krenuli u najboljem smjeru.Da se vratim na ovu staru o glavama iz prvog odlomka - pa jbm nemre njih npr. 500 vidit i snimit u igri ono kaj može par milijuna igrača!!Posebno mi je drago to kaj je jedan među tim davežima koji su ih prva 2-3 tjedna nakon izlaska davili mailovima na dnevoj bazi bio i jors truli, oliti za one koje ne kuže engleski - ja

(ipak sumnjam da buju mi Kranjčevićevu hitili u PES pa Bago pripremi se za narudžbu

)
Nego ajmo mi na bitne stvari :
GAMEPLAYPES 2010 focuses on enhancing the excitement of matches between players
ovo mi je presmiješna izjava jer nije da KONAMIjev tim tu ima puno kaj za reć uzmi bilo koju verziju PESa i stavi dva iole solidnija igrača u 1v1 i uživaj al ajd moraju i oni malo slame namlatit da članak dobije malo "mesa"
Intuitive zonal defending will cover spaces and players need to look constantly for new ways to attackHmm ovo zvuči tak poznatooo samo se nemrem sjetit jel to bilo u PES2008 ili u PES2009.....aha u OBA pa svi znamo kaj smo od te "napredne" obrane vidjeli ali ajd živmo u nadi i kak je MeT par puta reko POHVALNO kaj na taj način pričaju o tome jel onda i oni kuže da je to jedan od problema.
goalkeepers are more versatile and with abilities matching those of modern shot-stoppersIli na hrvatskom - dat ćemo sve od sebe da golmani nebi po 884 put bili retardirani kr***ni - s moje strane mogu reć samo - SRETNO.
The game’s referees have also been reworked, with smarter AI elements allowing them to make more balanced calls during matches

...........ok ok sam se smiril sad bum ozbiljno

...... ma majko moja koja je ovo prvoaprilska

Dakle izvedu li to da suci budu evo recimo u rangu onih talijanskih "prokušanih" i "iskusknih" sudaca(ovo je bilo iznimno ironično) ja ću potpisat da im ostavljam sve svoje organe kad krepam a naprave li nešto bolje od toga očekujte naslov u novinama tipa :
"
Pomahnitali mladić gol trčao oko kipa bana Josipa Jelačića vičući : Seabass rulzzz!!!"
IMPROVED VISUALSlive player expressions to be depicted with an improved lighting system which differentiates between various conditionsŽele li to oni reć da će, uz to što će se lica igrača "mijenjati" vjerojatno pod utjecajem osvijetljenja (dan/noć) i vremenskih uvjeta i slično, igrači "pokazivati emocije"!?!?!?OK sad ovo već liči na predigru a ja sam počel razmišljat o hladnom tušu jer usprkos tome kaj se MeT i ja u osnovi slažemo da je taj eye candy tak-tak moram reć da u 2009 od firme koja izbacila takve naslove konačno želim vidjet SIMULACIJU NOGOMETA blještavu i ušminkanu toliko da mi se ovaj dual-dual od 6000 i 8800Ultra skup sa 4GB RAMa počnu znojit kad kursorom priđem ikonici PES2010.
Stadium detail is also massively improved, with the grass and other in-stadium elements finely depicted...u 2009 od firme koja izbacila takve naslove konačno želim vidjet SIMULACIJU NOGOMETA blještavu i ušminkanu toliko da mi se ovaj dual-dual od 6000 i 8800Ultra skup sa 4GB RAMa počnu znojit kad kursorom priđem ikonici PES2010.
ALL-NEW ANIMATIONS and MOVES

ili na englesko/hrvatskom hel faking jea !!!!!
Animations now dovetail into each other seamlessly, with dribbling and shots on goals worked into dribbling animationsZnači da su praktički svi pokreti igrača zasebne animacije koje se samo da se laički izrazim fade-in-outaju a to mi je jako zanimljivo jer se nadam da će onda uz pomoć tog načina prikaza grafike i skemijat to da mi lik ne prolazi nogom kroz protivnika u voleju da golman ne prolazi kroz stative i da golman ne koristi zračnu ručnu kočnicu ko jbn Zekoslav Mrkva.
More individual skills are also on show, including new flicks and tricks that have a definite showing on the way a game flowsDa, da, da i još jednom da i onda AMEN na kraju.Eto neki dan zapravo jučer sam piso kak bi trebalo bit dosta finti i kako bi trebalo proširti paletu poteza onim supermegaultrastar igračima i eto jbm ko da mi je Seabass zaključan u podrumu
dribbling, turning and kicking animations greatly enhancedAko pod time misle da to sve izgleda "ljudskije" i prirodnije onda DAAAAAAAAAAAAAAAAAA jbm majku milu pa koliko godina im je trebalo da shvate da im se kompletan igrač(mislim pod time na kompletno tijelo) kreće ko ona jbn lutkica na koncima!!
there is a noticeable change in pace when a player passes a ball from a standing position than from within a runOK sad moram nabrzinu pod hladan tuš evo me za minutu dvije nazad.Pa vidim ja da je mojih cca 50-60 mailova u roku od 20 dana imalo nekog utjecaja a očito i nisam u tome bio sam
ENHANCED MASTER LEAGUE 
Gle ak ti se oće glumit Don Fabia kupi jbn FM i odFOFaj od IGRANJA nogometa.
Master League has been thoroughly renewed with the enhancement of managerial aspects, which enables users to enjoy managing a team for a longer career lifespan. Seen by many as a key contributor to the series’ success, the Master League elements in PES 2010 have been bolstered by far-ranging and vital new additions, dedicated to enriching the modeKak sam i reko gore svi ti :"..ja bi više opcija i kupovanja i treninge i sponzore i kadetsku školu i slčno..." frikovi lagano odFOFajte od PESa i igrajte FM jer upravo zbog takvih će oni sad, iako nisu baš ništ rekli decidirano, shebat najbolji mod ove igre ikad.Tak da mi neki skompleksirani frikovi koji u životu nisu čuli za kavu, prijatelje i VRATA mogu od jednostavnog i guštajućeg igranja MLa napravit taktičko-strateško-financijsko-poduzetnički pothvat.Ma FOF!!
AIAI = Artificial Idiots
Teamvision 2.0 implementedHladan tuš mi ipak nije trebao

jbt taj moćni Teamvision su najavljivali kao najveći potez u svijetu nogometnih simulacija od uspješnog programiranja poligona LOPTE a posrali se sami po sebi sa njim žešće i sada....hmmm...pa ajmo opet probat.
Midfielders and defenders now work together to cover open space and close down attacks, meaning that cover can be provided for lower-ranked defendersPrekrasno a kaj kad igram recimo 4-2-4 onda kaj onda mi veza nestane i stopi se sa obranom pa imam blagoslovljenu i svima poznatu i svijetom najrašireniju formaciju 4-0-6 sa taktikom "ko može daleko izbit igra će obranu"??
This also has the additional effect of removing soft goals, thus returning PES 2010 to its simulation rootsDa sad imam u guzici 23 pive(doslovno u guzici) ovo nebi povjerovo dok na svoje oči ne vidim.
In terms of attacking, players can also now move several players (at) once, sending them into different areas, opening up more goal-scoring possibilities than ever beforeVaaaauuuuuuuuuuuu kako ultra nova tehnika i tehnologija i vaaaauuuuuuu za sve koji nikada nisu PES igrali na Wii.

Nemojte me krivo shvatit ja od kad sam ovo prvi put vidio na Wii želim to na PCu i odlično ali brate šta najvaljuješ ko nešto nenzam šta kad već 2 godine ljudi po tome guslaju.
In free kick scenarios, for instance, players can now instigate the runs of the players awaiting the ball in the penalty areaOvo je jedino pozitivno kaj sam pročito u ovom poglavlju ali to koliko će ta utrčavanja biti "pametna" to ćemo tek vidjet.
INDIVIDUAL PLAY CHARACTERISTICSindividual attacking and defending nature of the players is integral to the way they play. Each player enjoys unique AI tied into their best abilities, and is reflected in the actions of their team mates – i.e. if a player who is known to be a good crosser of the ball is in possession, more players will flood the penalty area to receive it.Veri veri najs ako bu to tako i izvedeno samo kaj onda recimo kad neko krene igrat sa Barcom ili ManUom pa jbm šesnaesterac bu stalno krcat igračima pa tam svi znaju nabacit

Zeka malo ali u globalu ovo mi se jako sviđa jer nebu više one šeme da imaš na krilu recimo Srnu a kompletni vezni red i oba napadača te u polufinalu SPa gledaju sa 40ak metara od gola.
STRATEGY USENe ne krivo ste zabrijali svi vi FM frikovi vratite ih u gaće ovo ide nas IGRAČE.
A new power gauge system allows users to balance their strategy in a quick, but wide-ranging way before a match. Every element – pass frequency, movement, the line of defence, width of play, or the position of the front line – can be altered to match those of a favoured clubŠpica stvar kad moš u tri dodira gumba podesit sve točno onak kak ti paše.Kratko i jasno i bez previše onog prijespomenutog FM iz*rkavanja i kenjaže sa šemama :"..joj a jel mi Nedved dobro raspoložen ili mu je moral pao na 69 a luck na 53!?!?!".
with Home and Away matches forcing different circumstances on the user, as does the rigours of a Master League seasonE sad ako fakat imaju namjeru isfurat da se osjeti "težina" gostovanja onda je ova šema sa strategijom još bolja negoli se na prvi pogled čini.
ENHANCED ONLINEAjmo opet
Tokyo team is committed to improving the online side of PES 2010Ideš jbt!!A kako kaj bute sredili stvari sa laggom i slično?
More downloadable content is also planned. Konami has supported PES 2009 with the release of new licensed teams, transfer updates, etc, and this support will grow for PES 2010. Team and content updates are planned throughout the game’s lifespan. These will make the game even more bespoke to the player’s match day needs

Ajmo pričat o "match day needs" - kad stisnem šut želim šut a ne muzički intermezzo sa 3 pljuge i jednom kavom prije negoli se netko odluči zamahnut nogom.
MATCH-a-DAY ATMOSPHEREZvuči zanimljivo a nadam se da bu i ZVUČALO zanimljivo a ne ko neko zborno pjevanje neke škotske naricaljke.
Crowd reactions to the on-field action are now more varied, with all new chants and cheers. The subtle difference between Home and Away matches will be reproduced, and the crowd will react spontaneously to specific situations in a game, showing their disdain or pleasure as fouls are committed and goals scoredSve kaj su napisali je mrak samo još da nađu VOLUME gumbić na kompu i to je to.Da daju malo "živosti" u to navijanje a ne kaj ja znam Youll never walk alone ko da kum i ja razbijeni u 7 ujutro pred hitnoim zavijamo od bolova sebi u bradu nego da se ČUJE 70000 duša kako navija!!
the commentary has been altered to offer a fresher, more concise overview of the gameSuper znači ovaj bu mi dosadil nakon 7 a ne nakon 5 dana.Ma jooj zabole me za to šta čiča laje u mikrofon kad imam antipatiju prema komentatorima od ovih naši RL de*ila.
PENALTIESDAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!
An all-new system has been implemented, offering greater control, placing and accuracyNadam se da to znači nešto u stilu :"...svu kontrolu imate vi pa ak se sami shebete ko vam kriv..." jel to je ono kaj ja hoću a ne ove proljeve da mi Giggs penal nišanjen u njegove ralje opali 3 metra preko istih
EXCLUSIVE EUROPA LEAGUE LICENSEŠte??Kaj to neš za pojest??
has secured the exclusive video game rights for the Europa League Licence (formerly known as the UEFA Cup). In addition Konami will be enhancing and developing the use of the UEFA Champions League within PES 2010 to make even better use of the best club football competition in the worldAaaa pa kaj odma ne velite da ste pored licence za LP isfurali i eksluzivna prava na KUP UEFA tj od iduće godine EUROPA LEAGEU ili LE

Odličan potez jer je LP u 2009 bio pun pogodak i nadam se da će samo u tom smjeru nastavit.
Na kraju kaj reć nego da sam od 28.09.2009 do 4.10.2009 na godišnjem

Puno toga su rekli a isto tako i puno toga prešutjeli ali jbm nemreju nam sve odat u prvoj izjavi.Već me svrbe prsti di je neki betaDEMO

al još je daleko do toga.Sve u svemu ako im uspije u potpunosti realizirat jedno 35-40% ovog gore PES2010 će fakat biti novi trendseter u svijetu sportskih simulacija a uspiju li 100% u svom naumu ja bum postal asocijalna zvijer ko moj kum

(moram te malo) i nebum PES gasil

Eto nadam se da ste uživali u čitanju

pozz od lokanog holičara