htio bih samo napomenuti (bez uvrede) da se nisam nadao naići na nešto ovako blisko fizici ovdje

back 2 the subject
-o starchildu ne bih razglabao..ne kužim se baš..malo ću proučiti pa bi onda mogli o tom diskutirat
-o crvotočinama..baš je to Einsteina najviše zanimalo..kao što znate upravo njegova teorija relativnosti tvrdi da je svemir zakrivljen pa prema tome se može kraćim putem doći na drugo mjesto...isto tako
što se tiće vremenskog putovanja, mislim da tu brzina nije način, jer ako bi se putovalo brzinom C(oznaka za svjetlosnu brzinu) mi bi samo mogli ići u budučnost a nikako u prošlost.
sam si sebi dao odgovor na nešto o čemu sam slušao na tim predavanjima...i kada bi uspjeli nešto od spomenutog..putovanje u prošlost bi bilo "nemoguće"
-bio je jedan primjer koji je dao gospodin Paar..a kaže da imamo nekakvu česticu koja u isto vrijeme izbaci dva elektrona sa suprotnim spinovima (jer je njen naboj 0..mada to ne mora biti tako..već postoji i eksperiment gdje su istog smjera..ali o istoj se stvari radi)..jedan e- ide na jedan kraj svemira..drugi na drugi kraj svemira..na krajevima svemira se nalaze svemirske stanice sa znanstvenicima..dalje mi nije baš bilo najjasnije (zapravo je ali sam malko zaboravio

)..ugl..jedna stanica istraži svoj elektron..i sazna njegov spin..zaključak je da je spin drugog elektrona suprotan..iako je on milijardama svjetlosnih godina udaljen ta stanica zna njegov spin i ta informacija je njima poznata iako informacija od druge stanice prema njima ide brzinom svjetlosti i još nikako nije mogla doći
ako nekog zanima više..stvar je poznata kao EPR paradoks (Einstein, Podolsky i Rosen ako se ne varam)..pa ne bi bilo loše da se svi malo prosvijetlimo