Author Topic: [TUTORIAL] ~ Snimanje golova frapsom  (Read 2664 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

maremas

• Offline since 2007
  • € = 0
  • Naj PES: 6
[TUTORIAL] ~ Snimanje golova frapsom
« on: November 04, 2007, 15:09:20 »
1. Fraps

Prvo što Vam treba je ovaj program, skinite ga ovde - Download
Podešavanja su jednostavna..
Imate opciju da birate destinaciju gde će vam ići snimljeni video, na koje dugme će vam početi i završiti se snimanje, opciju da stavite koliki će vam biti fps.

Isključite opciju RECORD SOUND jer Vam ne treba.
Moja preporuka je i da štiklirate opcije  NO CURSOR i NO SYNC jer je meni snimljeni video kočio (ali to zavisi od konfiguracije vašeg kompjutera)!
To je sve, sada samo treba da snimite replay (nemojte da vas plaši što če vam fajl biti preveliki to rešava windows movie maker)!!!

2. Windows Movie Maker (uz WINDOWS XP SP2 najbolje)

Kada snimite repaly preko Fraps-a sledeća stvar je postavljanje replay-a u WINDOWS MOVIE MAKER.
Sa leve strane imate opciju IMPORT VIDEO, tako ubacite vas replay, onda na njega kliknete desnim dugmetom miša i birate ADD TO TIMELINE, onda će vam video ubaciti dole, i tako isti postupak za ostale ako hoćete da slazete replay-e.
Levo imate i opcije IMPORT PICTURES i AUDIO OR  MUSIC, preko toga ubacujete muziku i slike istim principom kao gore, to ako hoćete da stavite još muziku ili sliku u video klip.

Takodje, sa leve strane imate i EDIT MOVIE, ako hoćete da ubacijete efekte za slike i video, da ubacite neki tekst i tome slično!
Kada žavršite sa editovanjem onda idite na:

FILE ---->SAVE MOVIE FILE i tu imate opciju (preporučujem) BEST FIT TO FILE SIZE, i sami odredite kolika će Vam biti veličina fajla, što veća to bolji kvalitet slike.

Ko želi nešto ozbiljnije od WMM neka pogleda link dole:

SONY VEGAS

3. YouTube

I na kraju upload-ujte video na internet tako što odete na www.youtube.com, prvo morate da se registrujete što je brzo i jednostavno.
Kada napravite Vaš ACCOUNT onda možete da upload-ujte Vaš video.
 Imate opciju gore levo UPLOAD VIDEOS, na kraju kad završi sa postavljanjem idjite u svoj account gore i kod vašeg videa će pisati njegov link.

Pogledajte slike:

Nije na odmet jos koji dobar tutorijal za snimanje golova, edita pa sve do postavljanja na net, ovo je moj tutorijal koji sam davno napisao!