Author Topic: Fontovi  (Read 3549 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

PARAdoxx

Fontovi
« on: August 08, 2007, 00:43:18 »
S obzirom da nemam instaliran PES 6, a vidio sam da u igri ima sjajnih fontova, zamolio bih neke od ljudi ovdje koji se bave editiranjem da "izvuku" neke od boljih fontova. Ili ako postoji na internetu, kao što je stranica WEvolution, dajte link. Na spomenutom sajtu su brojevi do recimo PES-a 5. Meni trebaju baš neki novi iz šestice.

Može li font (slova i brojevi) od Barcelone, Seville, Premiership font...

Hvala unaprijed

PARAdoxx

Re: Fontovi
« Reply #1 on: August 12, 2007, 18:30:17 »
zasad od odgovora imam samo ovu Cropes reklamu... ajmo ljudi!

kay

« Reply #2 on: August 12, 2007, 23:02:18 »

.~°.hendrix!™

• *
  • Offline since 2006
  • € = 0
  • .~°.top!
  • Naj Igrač: .~°.lionel.messi!
  • Naj Klub: .~°.FCBarcelona!
  • Naj PES: 2012
« Reply #3 on: August 12, 2007, 23:34:22 »
evo kad je topic takav...dal zna netko (mozda kay) kako se zove font na dresovima barcelone iz prosle i ove sezone...
ROGER FEDERER - 15 GRAND SLAM TITLES!!!!

kay

« Reply #4 on: August 12, 2007, 23:54:40 »
evo kad je topic takav...dal zna netko (mozda kay) kako se zove font na dresovima barcelone iz prosle i ove sezone...
LOL nema to ime. Nisu to ttf fontovi koje možeš skinut i koristit kao ostale fontove. To su custom slova i brojevi koje klub ili proizvođač dresa radi samo za to i sumnjam da im daje ime.

.~°.hendrix!™

• *
  • Offline since 2006
  • € = 0
  • .~°.top!
« Reply #5 on: August 13, 2007, 08:46:00 »
:S

i mislio sam....ajt, svejedno hvala......

PARAdoxx

« Reply #6 on: August 21, 2007, 23:47:43 »
Negdje od 2000.-te godine većina klubova počela je raditi vlastite fontove kako bi se smanjila piratizacija dresova (prodaja lažnjaka). I sam font je jedna od mjera zaštite protiv te vrste piratizacije. Ti fontovi nemaju ime (poneki i imaju, kao što je Puma Pace, font koji su Pumine ekipe koristile od 2006.-te) i ne mogu se kupiti, čak ni ako to želiš. Ipak, postoje načini na koje se možeš domoći tih fontova, ali vrlo je teško doći do njih. I nikako ne možeš dobiti sâm ttf font već samo slike brojki, slova i znakova prema kojima možeš napraviti font... Neke ekipe puste u javnost typeface kad on izađe iz uporabe - tako primjerice možeš pronaći Barcelonin "font" korišten od sezone 2003-04 do 2005-06.

No dobro, ljudi, ako postoji program kojim se fontovi ubacuju u PES, mora postojat i onaj kojime se ekstraktiraju. Dakle, ja nemam instaliran PES (ali u krajnjoj nuždi bih ga mogao nabaviti) pa molim nekoga od vas da ekstraktira tih nekoliko fontova koje sam vas zamolio.

Ako baš nikako ne možete, recite s kojim se to programom može napraviti pa ću ja nešto već smućkati.

PARAdoxx

« Reply #7 on: August 22, 2007, 00:03:53 »

kay

« Reply #8 on: August 22, 2007, 01:19:17 »
evo imaš ovdje http://www.wevolution.org/index.php?page=fonts i ovdje http://www.wevolution.org/forum/showthread.php?tid=475&page=110 dosta toga..

Ovaj drugi link ne radi...

Da, wevolution je down odnedavno. Šteta, dobar sajt.
Nego, čisto iz znatiželje, kaj će ti ti fontovi. Pokušavaš prebacit u ttf?
Ja sam slagao font diadore kakav koristi dinamo i palo mi na pamet složit ttf al moram prvo pogledat jel postoji kakav app ne prekompliciran.
Evo, danas sam dobre volje pa sam iskopao te fontove

SEVILLA (slova nisam našao)

BARCA

EPL
novi

stari

font

Evo, pogledaj ovdje, ak si dovoljno uporan naći ćeš sve fontove klubova iz PES-a

PARAdoxx

« Reply #9 on: August 24, 2007, 00:16:03 »
evo imaš ovdje http://www.wevolution.org/index.php?page=fonts i ovdje http://www.wevolution.org/forum/showthread.php?tid=475&page=110 dosta toga..

Ovaj drugi link ne radi...

Da, wevolution je down odnedavno. Šteta, dobar sajt.
Nego, čisto iz znatiželje, kaj će ti ti fontovi. Pokušavaš prebacit u ttf?
Ja sam slagao font diadore kakav koristi dinamo i palo mi na pamet složit ttf al moram prvo pogledat jel postoji kakav app ne prekompliciran.

Hvala što si našao fontove.
Ne, ne pokušavam napravit ttf, nego sam mislio koristit ovo u neke druge grafičke svrhe. Neće ti uspjeti napraviti ttf font iz slika jer ti za izradu istoga trebaju slike brojeva, slova i znakova u poprilično velikim rezolucijama i, usto, ne postoji aplikacija koja može sama očitati rubove znakova i uvrstiti ih u font, već to moraš sâm, a slike ti služe samo kao pomoć. Stvar je u tome što su fontovi vektori, a ne grafika. Zato se mogu beskonačno "rastezati".
Jedino što bi mogao napravit je Photoshopom očitati znak veće rezolucije - ne znam točno kako, ali Photoshop je sposoban ako imaš jednostavniju grafiku veće rezolucije očitati rubove i napraviti iz toga EPS ili AI (rastersku) grafiku. Onda bi mogao po potrebi slagati slova željene veličine. Ni ja nekad nisam mislio da je tako komplicirano napraviti jedan font, a zapravo su zato potrebni tjedni dugog rada (naravno, ako želiš precizno replicirati font).
Btw, u PES-u postoji puno precizno napravljenih fontova pa bih ih zato htio ekstraktirati. Reci mi kako se importiraju fontovi u PES pa ću valjda skužiti kako se "vade".
« Last Edit: August 24, 2007, 00:31:22 by PARAdoxx »

kay

« Reply #10 on: August 24, 2007, 21:19:28 »
ma znam na kom principu se rade fontovi i nije mi to problem jer sam font i brojeve i radio u originalu u puno večem formatu. Samo pen toolom očitam. Jedino kaj ne znam jel postoji takav app koji bi omogučavao import takvih več gotovih vektorskih slika i sejvanja kao ttf.
Kaj se tiče importiranja i extraktiranja fontova iz pes-a, nema baš neke velke spike. Fontovi se ubacuju u kitserver kao obične png slike (ovakve kakve sam tu postao). Ak nemaš intaliran pes i kitserver, nečeš ga sad instalirat samo zbog toga jer ionako češ morat sam umetati te png-ove. Najbolje (jedino) rješenje ti je skinuti te png-ove sa nekog sajta, tj sa ovog linka koji sam ti stavio. Iz same igre nečeš izvuči nikaj vrijedno jer u original pes-u ima samo 5-6 dosta loših fontova.

PARAdoxx

« Reply #11 on: August 25, 2007, 01:19:57 »
ne znam za takvu aplikaciju, ali jel bi mi mogao poslati te svoje slike u većoj rezoluciji?
ja sam konkretno igrao WE PES 2007 i tamo je svaki licencirani tim imao i prave fontove, to mi je stvarno bilo odlično. mislim da je isti slučaj i s PES-om 6 jer koliko sam vidio razlika između tih igara je možda 1%. Puma je koristila onaj odlični puma font, Nike također odgovarajuće fontove, Adidas isto... Ma odlični su! E sad kad bih ih mogao nekak ekstraktirat... Pa jel nije za PES 5 bilo nekih programa kao što su DKZ i AFS explorer, s njima se koliko znam moglo "vadit" stvari iz igre...

.~°.hendrix!™

• *
  • Offline since 2006
  • € = 0
  • .~°.top!
« Reply #12 on: August 25, 2007, 11:31:31 »
pa to je i ovdje, lol, uzmes ggs i vadis

al ovi fontovi svi se vuku i iz kitservera....

fila

« Reply #13 on: August 25, 2007, 23:30:33 »
jel bi mogao ode neko napravit font od Werdera
 ja imam slike svih brojeva i većine slova (s dresova) pa bi mu ih dal ako hoće napravit

Bago

• *
  • Offline since 2007
  • € = 3
  • Naj Igrač: R.Carlos
  • Naj Klub: Real Madrid, Hajduk
  • Naj PES: 6
« Reply #14 on: August 26, 2007, 09:42:31 »
jel bi mogao ode neko napravit font od Werdera
 ja imam slike svih brojeva i većine slova (s dresova) pa bi mu ih dal ako hoće napravit

Ja bih mogao probati aj pošalji mi te brojeve i slova