Author Topic: Sony Vegas - pitanja  (Read 11072 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Legend

Re: Sony Vegas - pitanja
« Reply #90 on: April 21, 2008, 15:36:50 »
ma znam postavit 4:3 widescreen, ali problem je u tome kad sad to idem renderat ispadne mi onako kao na slici...

kad renderiraš postavi 'template' na default, btw 4:3 ti je za televizore ne plazme, 16:9 ti je za plazme

zlac

• *
  • Offline since 2008
  • € = 3
  • Mad scientist
  • Naj PES: 2012
« Reply #91 on: April 21, 2008, 15:46:34 »
evo pogledajte ovaj video nadam se da će pomoć, ako je u ovome problem

http://rapidshare.com/files/109228770/Untitled.wmv.html

ma znam postavit 4:3 widescreen, ali problem je u tome kad sad to idem renderat ispadne mi onako kao na slici...

Ako malo bolje pogledaš što se točno vidi u priloženom videu, primjetit ćeš da piše "4:3 Standard TV Aspect Ratio" - kvaka je izgleda u ovom "Standard TV" - takav sam setting i ja postavio za default u novom projektu (standard PAL, 4:3, 25fps), pa su mi ostale vertikalne crne pruge - i vidi vraga - upravo je aspect ratio za te postavke bio 1.09bla_nešto_s_puno_decimala ili slično - dakle, nije bio čistih 1.0 - nakon postavljanja aspecta na 1.0 vertikalne crne pruge su mi nestale - na kompu izgleda dobro, a sad jel' sam s time zasrao nešto za dobar prikaz na TV-u - ne znam i nije ne briga :-)

Legend

« Reply #92 on: April 22, 2008, 13:33:19 »

Ako malo bolje pogledaš što se točno vidi u priloženom videu, primjetit ćeš da piše "4:3 Standard TV Aspect Ratio" - kvaka je izgleda u ovom "Standard TV" - takav sam setting i ja postavio za default u novom projektu (standard PAL, 4:3, 25fps), pa su mi ostale vertikalne crne pruge - i vidi vraga - upravo je aspect ratio za te postavke bio 1.09bla_nešto_s_puno_decimala ili slično - dakle, nije bio čistih 1.0 - nakon postavljanja aspecta na 1.0 vertikalne crne pruge su mi nestale - na kompu izgleda dobro, a sad jel' sam s time zasrao nešto za dobar prikaz na TV-u - ne znam i nije ne briga :-)

to si ti onda bio promijenio postavke defaulta možda

zlac

• *
  • Offline since 2008
  • € = 3
  • Mad scientist
  • Naj PES: 2012
« Reply #93 on: April 22, 2008, 16:30:38 »

to si ti onda bio promijenio postavke defaulta možda

Možda :-D ... ali nakon toga su crne pruge na bokovima nestale. Na tvom primjeru videa te pruge i dalje ostaju uz lijevi i desni rub kad postaviš projekt na 4:3 Standard TV :-P

Schalke

« Reply #94 on: July 28, 2008, 19:15:16 »
ovako imam PROBLEM... imam sony vegas 8.0... i sad napravio sam jedan video... dug je 2:45 i kad ga idem spremit od je ''tezak'' 600 i nesto mgb...
kako smanjit to????

edit: rijeseno...
« Last Edit: July 28, 2008, 19:19:05 by Schalke »