Author Topic: Nagradni turnir ?!?!  (Read 198 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ruud_Sa

• Offline since 2011
  • € = 0
  • Naj Igrač: Luca Toni
  • Naj Klub: Borussia Dortmund
  • Naj PES: 2011
  • PSN ID: Zeusinjo
Nagradni turnir ?!?!
« on: February 03, 2012, 13:48:09 »
Eh ovako... imam jednu ideju koju bi mogli realno sprovesti bez imalo muke i napora.
Da napravimo turnir sa nagradnim fondom gdje bi svaki igrac uplatio 5-10 eura i sav nagradni fond bi se podjelio na prve tri pozicije u omjeru npr 65% 25% 10% (ovo je samo prijedlog).  svako bi uzimao sta zeli naravno i igralo bi se po sistemu grupe pa nokaut faza i na kraju da bude i tekma za trece mjesto. grupe bi u slucaju manjeg ili veceg broja igraca bile sa manje ili vise od 4 igraca a sve u cilju da se napravi dovoljan broj grupa za 1/4 finale odnosno 1/8 finala u slucaju veceg broja prijavljenih.

mislim da bi najbolje bilo da moderatori preuzmu to za novac na sebe u smislu da ako imaju svoj racun da uplacujemo svi na njihov racun ili da otvore neki racun na koji bi se uplatio novac po mogucnosti u raiffaisen ili nekoj od poznatijih banki koje imaju i u srbiji i u cg i u bih s obzirom da nas ima iz svih krajeva. i onda na kraju moderatori samo proslijede taj novac pobjednicima na njihove racune. ovo sam predlozio da preuzmu oni na sebe jer ih vecina "znate" ili znate pa zato i ne bi bilo nesigurnosti kod takmicara oko isplate novca...   a ako bi se slozili ostali ako npr moderatorima bude neki problem oko preuzimanja toga na sebe ja bih bio spreman ukoliko bi takmicari zeljeli da se vrse uplate na moj racun i onda ja proslijedim kasnije svim osvajacima osvojeni novac..

uplatnice bi skenirali ili slikali svi koji uplate cisto za svaki slucaj ako zapne nesto u banci ali moglo bi se sve provjeriti u banci ko je i kada uplatio i koliko...

eto to je moj prijedlog pa sada ne znam ako su modovi za da onda organizujemo. to je simbolican neki iznos eto neka bude i po 5 eura i realno mozemo jednom mjesecno organizovati ovakve turnire.

a pravila turnira bi bila otprilike
svi timovi dopusteni
forma svi zeleni (zbog slucaja da bi neko mogao prekinuti konekciju ako su mu neraspolozeni a i daje se novac za turnir a niko ne bi davao pare da mu neko bude stalno neraspolozen)

i na 10 minuta se igra sa finalom i tekmom za trece mjesto od 15 minuta i home away sistemom u nokaut fazi do finala i za trece gdje bi se igrala naravno samo jedna tekma...

ostalo sve standardno kako ko hoce uz naravno ukljucene povrede.

dakle i u grupnoj fazi bi se igrale po 2 tekme sa svakim...i fino bi se odredilo da grupna faza mora da se zavrsi u roku od 24 h i tada bi svi bili online i odigravali svoje tekme. sutra nokaut faza do polufinala i treci dan polufinalni i finalni mec i mec za trece mjesto... dakle oni koji uplate ce i biti tu u dogovoreno vrijeme i nece niko nikoga biti prisiljen ganjati i moliti da se igra.

eto to je moj prijedlog a sada neka se izjasne zainteresovani a i ne znam jesu li modovi uopste za ovu ideju ? znaci da pravimo ovakve turnire pored same lige koju igramo ;) pozz

PergerCRO

• *
  • Offline since 2010
  • € = 0
  • Naj Igrač: Eduardo Da Silva
  • Naj Klub: NK Dinamo Zagreb
  • Naj PES: 2012
  • PSN ID: PergerCRO
Re: Nagradni turnir ?!?!
« Reply #1 on: February 03, 2012, 20:09:55 »
Ideja nije loša, ali ja svakako nebi sudjelovao... Nije to neki novac, ali svejedno
 :cropesmile:
Sudionik CROPES PS3 Lige, 3 sezone :D

.danijel.

• *
  • Offline since 2009
  • € = 12
  • Naj Igrač: C.Ronaldo, Raul
  • Naj Klub: Real Madrid, Dinamo Zagreb
  • PSN ID: danijel26
« Reply #2 on: February 03, 2012, 23:20:02 »
Ideja nije toliko loša ali i ovako su česte nesuglasice među igračima, zamisli još da se igra za novce.

Trust Me, I'm an "Engineer"

hrvinjo

• Offline since 2011
  • € = 0
  • još od Iss pro....
  • Naj Igrač: Pato i ja
  • Naj Klub: Dinamo
  • PSN ID: hrvinjo
« Reply #3 on: February 06, 2012, 15:04:06 »
Ideja nije toliko loša ali i ovako su česte nesuglasice među igračima, zamisli još da se igra za novce.

slažem se sa danijelom.... :cropesmile:
Najbolje dane proveo sam po noći....

gelomarko

• Offline since 2012
  • € = 0
  • Naj Igrač: cr7
  • Naj Klub: real madrid
  • PSN ID: gelomarko
« Reply #4 on: March 24, 2012, 12:10:12 »
ja sam za i stojim kod onog uvijek treba probat nešto novo  :cropesmile: