FC MARSEILLE ( Uber-x ) : FC CHELSEA ( haxi_as23 )
2 3
Strijelci ( asistenti ) : 4' Valbuena ( Remy ) 1' Malouda
31' Valbuena ( Amalfitano ) 12' Torres ( Malouda )
50' Drogba ( Lampard )
Sjajna utakmica sa puno trke, golova, nadigravanja. Odbranu sam odigrao katastrofalno, ali srecom po meni napad je bio izuzetan. Vec u prvoj akciji, kolega gubi loptu na sredini terena, Lampard daje pas za Maloudu koji biva potkacen, ali on ipak ne pada i suta za vodstvo vec u 1. minuti utakmici. Samo sto se krenulo s centra, tacnije 3 min poslije, kolega uspijeva izjednaciti, probija po lijevoj strani, odigrava 2 fina pasa i Valbuena pogadja. Nedugo nakon toga opet preuzimam vodstvo. Ovaj put Malouda je u ulozi asistenta, a Torres je strijelac. Krasnu utakmicu iz prvog dijela zakljucio je Valbuena svojim 2. golom na utakmici i novo izjednacenje. Ostavio sam svoju lijevu stranu potpuno slobodnu, kolega to koristi, nabacuje i omaleni igrac postize glavom gol. U 50. minuti susreta novo vodstvo sto se na kraju ispostavilo i konacan rezultat. Lampard u prostor gura loptu za Drogbu, ovaj vara golmana i pogadja prazan gol. Bilo je tu jos nekih prilika od kojih cu samo izdvojiti 2, a to su Torresova stativa sa nekih 17 metara i na samom kraju utakmice, kolega salje dubinsku loptu, Cech istrcava i jedva uspijeva da stigne loptu, cak mislim da je i protivnik osutao, ali mu je moj golman usao u taj sut u zadnji tren. Sve u svemu prekrasna utakmica sa 5 golova i mislim da sam ja bio bolji bas za taj gol. Kolegi sretno dalje.
REZULTAT UPISAN