Author Topic: Kutak za nove ideje  (Read 2464 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Tovo

• Offline since 2011
  • € = 0
  • Naj Igrač: Cristiano Ronaldo
  • Naj Klub: Real Madrid
  • Naj PES: 6
Re: Kutak za nove ideje
« Reply #15 on: September 26, 2011, 14:38:00 »
prijedlog oko stavljanja novog patcha ili da ostanemo igrati sa ovime i da se uopce ne mjenja

s obzirom da je vecina igraca protiv novog patcha, onda se i ja pridruzujem tome

dakle ja sam PROTIV

:cropesmile:

damirtm

• Offline since 2010
  • € = 0
  • Željezničar za život cijeli!!!!
  • Naj Igrač: Lampard
  • Naj Klub: Željeznicar
« Reply #16 on: September 26, 2011, 15:01:00 »
Ja sam za novi :)
Objasniti ženi kako se igra PES skoro je jednako teško kao objasniti muškarcu razliku u vrstama maskara.

REDaction

• Offline since 2011
  • € = 0
  • -victoria concordia crescit-
  • Naj Igrač: Thierry Henry
  • Naj Klub: Hajduk,Arsenal
« Reply #17 on: September 26, 2011, 15:10:01 »
Ja sam za stari ! ! !  :cropesmile:

TheOne-

• Offline since 2008
  • € = 0
  • Naj Igrač: Zidane
  • Naj PES: 2011
« Reply #18 on: September 26, 2011, 15:21:05 »
ja sam da ostanemo na ovom ... ali vjerojatno ćemo kad-tad prijeći na novi pa bi možda bilo dobro da se odredi koliko ćemo još sezona odigrati na ovom prije nego odemo na novi... ili tako nešto :D ili kada budemo prelazili da možemo prebaciti i par igrača... ali o tom po tom.. definitivno sam da ostanemo na ovom  :cropesmile:

DjDarko

• Offline since 2008
  • € = 0
  • Hellboy
  • Naj Igrač: Leo Messi
  • Naj Klub: Hajduk, Barcelona
« Reply #19 on: September 26, 2011, 15:27:46 »
ja sam za novi ali tek u sezoni 4, da se sve moze pripremiti za prelazak.

Tovo

• Offline since 2011
  • € = 0
« Reply #20 on: September 26, 2011, 15:59:14 »
trebalo bi se odrediti da ili ne za patch, a ne da sada ostajemo na starom a kasnije idemo na novi

ne vidim smisla u tome

najvise polemike oko prelaska na novi patch je oko toga da se gube/dobivaju vrijednosti igracima i oko godina tj odlaska u mirovinu

i zbog toga se ne prelazi na novi patch jer ljudi gube dobre igrace ili im padaju vrijednosti zbog godina,....

a ako se vidi da svi profitiraju na novom patchu odmah ce se svi sloziti i reci moze

zato kazem, da ili ne za patch i bez promjena u buducnosti jer ne igra nikakvu ulogu ako sada primjenimo patch ili ne

ja sam sada dao sve svoje igrace koji su mladi za dva igraca, 5 za 2 i ja sam u ogromnom gubitku sto se tice igraca jer su to svi mladi i jako dobri igraci koji ce biti jos bolji i meni ako cu gledati svoju korist ne pase da se mjenja jer su mi dosla 2 igraca, a sumnjam da ce im ocjene biti bolje, ali opet meni je svejedno ako se dog da cemo promjeniti patch i onda ce se mjenjati i sistem transfera jer ce se gledati i u obzir godine igraca i klub u kojem igraju u rl jer ce se zbog patcha automatski smanjiti/povecati ocjene i bit ce nam liga puno zanimljivija

slj patch ce tek biti nakon zimskih transfera, to nam je cca 5+ sezona ako se bude igralo u kontinuitetu

Pezer

• Offline since 2010
  • € = 0
  • Naj Igrač: Ibričić,Srna,Henry
« Reply #21 on: September 26, 2011, 17:00:36 »
ja sam za ostanak na starom,al ovo treba otvoriti glasanje preko ankete ne ovako ;)

damirdeluxe

• Offline since 2011
  • € = 0
  • Naj Igrač: Ronaldo "fenomeno"
  • Naj Klub: Borussia Dortmund
« Reply #22 on: September 27, 2011, 14:10:59 »
ja sam za ostanak na starom,al ovo treba otvoriti glasanje preko ankete ne ovako ;)

Da...Anketa bi to jednostavno rijesila... Ovako cemo naspamat 20 postova...uzalud..
 :party2:

damirdeluxe

• Offline since 2011
  • € = 0
« Reply #23 on: September 28, 2011, 14:50:21 »
O ovome sam ranije razmisljao ali nisam htio se izjasnjavati posto je sistem lige bio u razvoju pa da vas ne opterecujem itd itd.

Gledao sam malo vrijednosti igraca u timovima. Ima dosta nerealnih cijena i tako to. Naravno svako prilikom transfera procijeni svog igraca drukcije igrac koji npr vrijedi po vasem 4.500.000 ( llorente) i ima placu 45.000 ode za nekih 20 miliona. Sto znaci da bi on kod novog kluba trebao zaradjivati 200.000 po sezoni. Sa ovim bi napravili tu razliku izmedju npr. Boltona koji ima nekoliko odlicnih igraca koji su skupo placeni a primaju platu od cca 50.000
i Bolton po sezoni placa 1.300.000.A drugi primjer Galatasaray koji nema ni u pola dobru ekipu kao Bolton placa po sezoni 1.200.000.   Mislim da bi bilo fer da ovi koji vec imaju bolje igrace i koji placaju skupo igrace da im moraju placati i vecu placu. Tako da onaj ko ima jak tim mora da placa. A ne da bude isto ha imao DreamTeam ha Nizerazredne drvosjece ...

Nadam se da ste me razumijeli. I Neka se ne nadje uvrijedjen niko svi timovi i svi igraci su slucajno odabrani radi lakseg poznavanja problema  :party2:

REDaction

• Offline since 2011
  • € = 0
  • -victoria concordia crescit-
  • Naj Igrač: Thierry Henry
« Reply #24 on: September 28, 2011, 14:54:32 »
Podrska za ovaj prijedlog ! ! !   :cropesmile:

senna

• *
  • Offline since 2007
  • € = 1
  • Naj Igrač: Ricardo Kaka
  • Naj Klub: AC Milan
« Reply #25 on: September 28, 2011, 14:58:29 »
Ajde onda usput predložite i točno kriterije po kojima će se određivati plaće svih igrača :)

Tovo

• Offline since 2011
  • € = 0
« Reply #26 on: September 28, 2011, 15:03:48 »
trebalo bi napraviti onda i update igraca koji dodju preko drafta u nas klub, a ne da im budu cijene 4 ili 5M

i kako bi to izgledalo ako netko da igraca za igraca +  nadoplata ?

sto ako sam ja lud pa dam 50M za nekog igraca, sto bi on trebao zaradjivati 500k

ako bi isla ova ideja trebalo bi mjenjati i nagrade za prvo mjesto i sl, jer je recimo deo dobio 17M a zadnji DjDarko 12, razlika samo 5 M ,  s tim da darko bira dzaba igraca sa drafta i to najboljeg koji se nudi

dobra ideja,ali trebalo bi to razraditi malo

mozda da se uzmu cijene sa transfer marketa i naprave za igrace i usporedo sa time place

zasada sam suzdrzan sto se tice mog glasa,ali vise me vuce na NE nego li DA

:cropesmile:

admir-22

• *
  • Offline since 2010
  • € = 0
  • Silence!I kill you!
  • Naj Igrač: 11 ih je na terenu,ne 1
  • Naj Klub: Sloboda Tuzla.Since 1919
« Reply #27 on: September 28, 2011, 15:11:45 »
Da,prilično je Dragan objasnio stvar(osim transfermarketa).Meni se 30% sviđa prijedlog,100% ne sviđa :D    (zajebavam se.70%)
Nitko nikad nije dobio sve utakmice. Što prije shvatiš, bit će ti lakše. Plakanje za jednim porazom, ma koliko bio bolan, samo će usporiti karijeru. Ako si čist pred sobom, ako znaš da si sve dao za pobjedu, najbolje je zaboraviti. Zaboraviti odmah.-DP3

TheOne-

• Offline since 2008
  • € = 0
  • Naj Igrač: Zidane
  • Naj PES: 2011
« Reply #28 on: September 28, 2011, 15:13:12 »
slažem se da je dobra ideja... ali mislim da nema smisla komplicirati... ovako je  dobro... možda je bolje uvesti da ovisno o stanju na tablici bolji igrači moraju povećati plaće igračima a slabiji smanjiti.. kao npr. kod novčanih bonusa, prvi dobije 17M a zadnji 12M.. pa tako da npr. pobjednik mora svima povećati plaće za 20% a zadnji smanjiti... itd.... nešto takvog tipa :D...  bilo bi puno lakše, nego mjenjati cijenu posebno svakog igrača i njegove plaće...

damirdeluxe

• Offline since 2011
  • € = 0
« Reply #29 on: September 28, 2011, 15:16:43 »
eh Senna to i jest najteze... Oni su izeli plate iz Master lige kolko se sjecam. I sad da vjecito budu takve nema smisla... Jer ce liga biti neujednacena sto se tice tog...

Evo nekoliko primjer i nacina na koje bih se vrsili transferi

Primjer 1    :   
 Maradona (5 miliona;plata 50.000 ) <--->  Pele (10miliona;plata 100.000)

dakle kada se obavi cisti trejd 1 za 1 onda kada maradona predje iz tima A u tim B primat ce Peleovu platu.
A pele ce primati manju platu.Jer je samim trejdom manje cijenjen i time ce primati manju platu.

Primjer 2
Maradona (5 miliona;plata 50.000 ) +  Ronaldo ( 6miliona;plata 60.000 ) <---> Pele (10miliona;100.000)

U ovom slucaju Pele ce primati platu od 110;000 i vrijednost ce mu biti 11 miliona.   Dok ce Ronaldo i maradona vrijediti isto kao u bivsem klubu i imati iste plate.

Primjer 3.

Maradona (5 miliona;plata 50.000 ) + 5.000.000 € <----> Pele (10miliona;100.000 )

U ovom slucaju ce maradona u B timu primati 100.000 po sezoni i vrijediti 10 miliona.   Isto tako ce vrijediti i Pele u timu A.

Primjer 4.

Maradona (5 miliona;plata 50.000 ) + Ronaldo ( 6Miliona;60.000) + 3 miliona <----> Pele ( 10miliona;100.000)

U ovom slucaju ce pele u novom klubu primati platu od 140.000 i vrijedit ce 14 miliona jer je toliko placen u proslom transfer. Dok ce ronaldo i maradona zajedno vrijediti 10 miliona jer su za toliko prodani. Znaci njihova vrijednost ce se dijeliti po 5 miliona.

Primjer 5.

Maradona (5 miliona;plata 50.000 ) + Ronaldo ( 6Miliona;60.000) <---> Pele (10miliona;100.000) + Zidane (7miliona;70.000)

U ovom slucaju postoje dvije opcije... Da se kao u primjeru 1 ostanu vrijednosti od bivseg igraca. Ili da se prenesu plate kao sto su bile u bivseg kluba. Ovaj primjer se da jos razmotriti.

Primjer 6 

Maradona (5 miliona;plata 50.000 ) + Ronaldo ( 6Miliona;60.000) <---> Pele (10miliona;100.000) + Kahn (1miliona;10.000)

U ovom slucaju vrijednosti su ujednacene i samim time bi bilo logicno da igraci primaju istu platu i imaju istu vrijednost kao u proslom klubu.

*Igraci i vrijednosti su proizvoljno uzeti radi lakseg shvatanja primjera....
Moze se ovdje jos doraditi neke sitnice...ovo je samo primjer na grubo.... :party2: