Author Topic: Rasprave  (Read 30027 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

senna

• *
  • Offline since 2007
  • € = 1
  • Naj Igrač: Ricardo Kaka
  • Naj Klub: AC Milan
  • Naj PES: 6
Rasprave
« on: June 14, 2011, 20:39:41 »
Evo molim moderatore i ostalu ekipu da ovdje prebace raspravu vezanu za CML.
Meni se čini kao odlična ideja i u potpunosti je podržavam, mislim da će preko ljeta svi imati dovoljno vremena za par partija tjedno... pridružuje nam se i fenix, pa makar nas bilo 10, al igrat ćemo i uživat :)

teretana555

• *
  • Offline since 2010
  • € = 0
  • Naj Igrač: Lionel Messi
  • Naj Klub: FC Barcelona
  • Naj PES: 2010
Re: Rasprave
« Reply #1 on: June 14, 2011, 20:55:37 »
Što se tiče ljeta i praznika....Cilj dynamyte-a i mene je samo pokrenuti ligu, dakle 1. sezona će trajati oko 5 tjedana otprilike,vidjet ćemo još sa brojem članova...kasnije nakon toga ide određena pauza...e sada,ako neki član ide na more ili gdje god već,njegov tim se neće dirati,dakle on će samo pauzirati tu sezonu dok se ne vrati sa odmora,i može opet početi graditi svoj tim i igrati se sa nama kada se vrati. Jedino se odustajanje u potpunosti kažnjava najstrožom kaznom...vi imate pravo da uzmete pauzu...opet ponavljam, sve piše u pravilima. Nadamo se dobroj zabavi,i zasada su komentari pozitivni.  :party2:  btw senna taman te htio zamoliti da nam otvoriš novi board, kad dođem na forum a ono...eto ga. :D ;) 
“First say to yourself what you would be; and then do what you have to do.” – Epiktet

Pezer

• Offline since 2010
  • € = 0
  • Naj Igrač: Ibričić,Srna,Henry
  • Naj Klub: Hajduk,Arsenal
« Reply #2 on: June 14, 2011, 21:29:44 »
Sviđa mi se i sto se tice ovog 0_text treba napomenuti da stari 0_text sacuvaju negdje na hard disku tako da ga samo kopiraju kad hoce igrati sa nekim drugim ljudima i onda kad hocemo mi igrati opet kopiramo taj koji ste vi napravili i gotovo ;) ...
inace senna zar se ne bi database promijenila itd. ako bi mijenjali imena,dresove itd.??

teretana555

• *
  • Offline since 2010
  • € = 0
« Reply #3 on: June 14, 2011, 21:30:15 »
Vidiš to je odlična ideja...ali nažalost ja znam napraviti sve ostalo, osim tih grbova i dresova...tj. čak ih niti ne znam staviti u 0_text...mogu vam staviti vaše ime kluba kako želite, to se da srediti...ali dresove i grbove nemam pojma...  :oops:   :sram:  ali opet, vi to sami možete učiniti, samo što mi je onda žao ovih ostalih kojima će pisati primjer lazio...a nekom će pisati baš ime njegovog kluba, i njegov grb i dresovi... :(  ne znam...htio bi da liga bude jednaka, tipa da svi imaju svoje grbove i imena klubova kako žele...ili ako ne mogu svi članovi lige imati, onda nebi to radio.  :huh:

Što se tiče rostera, da, njega ćemo izmijeniti, ali ocjene će biti iste...dakle to ćemo biti primorani jer je vrlo teško naći jednake timove, zato moramo intervenirati da tako kažem. Naravno nakon svake sezone će se timovi mijenjati jer će se vršiti transferi i trejdovi,pa samim time će roster biti drugačiji, ali će database biti potpuno isti deemazovom 6.0. :D   samo 0_text će se mijenjati i ništa više. :D
« Last Edit: June 14, 2011, 21:31:55 by teretana555 »
“First say to yourself what you would be; and then do what you have to do.” – Epiktet

Pezer

• Offline since 2010
  • € = 0
« Reply #4 on: June 14, 2011, 21:35:15 »
Evo jos nesto tako se igra na dva FM foruma FM pa mozda smo mogli to i ovdje..
kad se vec mijenjaju ekipe da napravimo draft igraca prvo na Random.org se izabere ko kojim redom bira i onda svatko bira sebi igraca...
A opet kad razmislim s obzirom da dosta igraca se nece moci birati(zbog jacine ekipe) to ce biti tesko izvedivo...
Jos nesto igrat cemo sa medium timovima pretpostavljam, pa me zanima kako mislite transfere rijesiti koji se igraci smiju kupovati? jel samo od drugih igraca ili i ostali na igrici??

teretana555

• *
  • Offline since 2010
  • € = 0
« Reply #5 on: June 14, 2011, 21:47:00 »
Pa vidiš dobro pitanje  ;)   drago mi je da pitate tu fino, i dajete ideje, njih nikad na odmet. :D   Uglavnom, gledamo da će biti oko 320-480 igrača u ligi koje ćete moći da tako kažem ''vrbovati'' sa vašim skautima. :D ali pazite, to je veliki broj igrača koje će te moći kupiti, dakle gledate koliko imate mogućnosti da kupite nekoga i koliko igrača ima...e sada ovo za draft, da to se inače radi, dakle pravilo je na kraju svake sezone se radi draft biranje, ali se ne bira random( barem tamo gdje sam igrao ja ligu) , već se bira sistemom da prvi bira onaj tko je zadnji na tablici, pa onda onaj tko je predzadnji...i sve do kraja gdje bira onaj tko je osvojio ligu zadnji. Zašto se to tako radi, iz čistog razloga što oni koji su među zadnjima imaju šansu se na taj način preko drafta pojačati, jer jbg nemaju love na kraju jer nisu ništa posebno zaradili para...pa na taj način se pojačavaju...ili mogu prodati draft za novce i kupiti nekog igrača drugog. No ima jedna mana kod tog drafta, a to je dosta kalkuliranja će biti, i smaim time će biti rupa i liga će biti manje kvalitetnija...a da stavimo da na draftu biraju ovi koji su prvi opet nije dobro jer bi bili prejaki, em bi imali para em bi birali na draftu prvi najbolje igrače...a random je isto zeznuto, jer ako random dobije onaj tko je prvi...čak i da bira među prvih 5 opet nije dobro...dakle to su neke stvari na koje se mora temeljito paziti i obraćati pozornost...draft možda uvedemo od sezone 2, ali zasada ta ideja je na čekanju. ;)  :party2:

dynamyte

• *
  • Offline since 2008
  • € = 0
  • Naj Igrač: Simão Pedro Fonseca Sabrosa
« Reply #6 on: June 14, 2011, 21:48:48 »
za početak ćemo igrati sa default grbovima, imenima i svime. pa tek smo krenuli ljudi moji, s vremenom ćemo razvijati dodatne mogućnosti :)

rosteri ni neće biti toliko izmjenjeni, samo su neki pojedinci zbog prejakih statsa izbačeni iz tima (tipa Agbonlahor ili Mata). da su svi 99% jednaki nebi bilo potrebe za transferima, zar ne?

Athletic Bilbao
Aston Villa
Bayer Leverkusen
Benfica
Blackburn
Bolton
Borrusia Dortmund
Espanyol
Fenerbahce
Fulham
Galatasaray
Genoa
Lazio
Olympiacos
Sahtar
Sporting Lisbon
Stuttgart
Valencia
Werder
Wolfsburg

ovo je popis timova koje smo uzeli za početak.

“An atheist is a guy who watches a  football game and doesn't care who wins” -  Dwight David Eisenhower

teretana555

• *
  • Offline since 2010
  • € = 0
« Reply #7 on: June 14, 2011, 21:54:28 »
dyny vam je sastavio popis timova za početak...ali gledajte ti timovi će biti ipak malo drugačiji od default verzija...naravno da ćemo paziti da sve bude ujednačeno, kao što svi morate imati isti broj igrača u timu recimo..dakle svatko će imati 18 igrača + 2 golmana...ne samo to, već ćemo posebno paziti da nebi se desilo da netko ima 5 zamjena za obranu a samo jednu zamjenu za napad...dok netko ima 5 zamjena za napad, a za obranu 2 zamjene...dakle to ćemo ujednačiti... ;)  naravno ljudi, gledate da će se ti timovi već nakon 1 sezone promijeniti, ko zna koga ćete vi sve dovesti u klub, ili pak prodati nekome itd itd...  :party2:

Pezer

• Offline since 2010
  • € = 0
« Reply #8 on: June 14, 2011, 21:55:14 »
Mozda ne mijenjati database zbog toga sto se ne bi moglo vise igrati sa ljudima preko Deemaz 6.0 patcha,sad nezz kako funkcionira to sto si napisao..
ja bi volio da se sve promijeni bilo bi zanimljivije :D

deo_from_zg

• *
  • Offline since 2008
  • € = 1
  • Naj Igrač: Thierry Henry
  • Naj Klub: Dinamo Zagreb
« Reply #9 on: June 14, 2011, 23:28:10 »
znam ja baratat s 0_text-om i tim transferima,zna senna za avanturu s herculesom :D
pa mogu pomoć oko toga ako trebate..

teretana555

• *
  • Offline since 2010
  • € = 0
« Reply #10 on: June 14, 2011, 23:34:37 »
Paaa,ja sam sve više manje pokazao preko video tutoriala dyny-u...tako da nam tu ne treba pomoć. Ali nam treba 3. mod da nam pomogne oko nekih banalnih stvari na kraju svake sezone...nadamo se da će se netko javiti.   :tuzan:  jedino ako hoćeš preuzeti ulogu 3. moda sa mnom i dyny-em i ti napraviti transfere na kraju svake sezone,to bi ti bio jedini posao...a dyny-u ćemo umjesto toga dodijeliti drugu stvar...i na taj način smo riješili problem tog 3. moda...ajde javi šta si odlučio. ;)

deo_from_zg

• *
  • Offline since 2008
  • € = 1
  • Naj Igrač: Thierry Henry
  • Naj Klub: Dinamo Zagreb
« Reply #11 on: June 14, 2011, 23:37:25 »
može!

teretana555

• *
  • Offline since 2010
  • € = 0
« Reply #12 on: June 14, 2011, 23:40:57 »
e super...za sve detalje ću ti se javiti na pm večeras...senna ti samo pikni dea da bude mod zajedno sa mnom i dynyem da ima ovlasti uređivanja i tako to.. ;)  odlično,riješili smo to onda. ;)   :party2:

c_ronaldo_16

• *
  • Offline since 2009
  • € = 0
  • │█│║▌║││█║▌║▌║║▌ My game is fair play
  • Naj Igrač: ·٠•Xavier Hernández●٠·
  • Naj Klub: ★ Más que un club ★
« Reply #13 on: June 14, 2011, 23:56:00 »
ovako, samo 2 kratka pitanja:

dakle odustajanje usred lige se kaznjava banom.... e sad da pitam, ako se ta liga odigra do kraja sezone, pa se onda odustane, da li je to ok?

i drugo pitanje:
NAMJERNO IZLAŽENJE IZ UTAKMICE – kazna od  -10 bodova na početku slijedeće sezone. (Na taj će se način igrač morati potruditi da prvo izađe iz bodovnog minusa i dođe do 0, pa tek onda ispočetka dok će ostali članovi već stvoriti bodovnu prednost nad njim, zato pazite kada igrate. Shvatite ovo kao zabavu, i bez živciranja. :D )

e sad, pes6.exe file je dosta poznat po bugovima i "black screenovima" itd. itd. e sad, kako cete vi znati da li je igrac namjerno izasao iz tekme ili ga je bug izbacio??? npr. mene izbaci ajmo reci svaku 10-20 tekmu, i sto ako se bas desi da je ta tekma ligaska, naravno ovo pitanje postavljam na upit organizatorima jer je malo "škakljiva" situacija kod koje bi moglo doci do nesuglasica.....

kale990

• Offline since 2010
  • € = 0
  • ex torcid990- od naše ljubavi virnije nima!!
  • Naj Igrač: Nikola Kalinić
  • Naj Klub: Hajduk
« Reply #14 on: June 15, 2011, 00:35:44 »
evo ja bi se prijavija isti čas al priko lita nisan tu vec u vikendici a tamo neman komp, a nezz kad bi dolazija tu tako da jako mi je žao sta necu sudjelovat  :tuzan2: :tuzan2: :cropesmile: