Ovo je upućeno svima koji me non stop zapitkuju na private za programe za izradu stadiona.
NE POSTOJI link za Rhino, barem ne legalni. postoji samo trial verzija u kojoj se može napravit save samo 30 puta i to je to. ja sam sebi nabavio legalnu verziju od prijatelja arhitekta, snalazite se...
teksture radite sami u bilo kojem grafičkom programu ili ih vadite iz već napravljenih stadiona
šta se ostalog tiče (tutorijali, sitni programi itd); kopati malo po netu, već sam svima reko da nemam tutorijale i da ih niti neću pravit, ja sam učio po stranim forumima od ljudi koji su znali više od mene, ali ne tako da sam im reko dajte mi sve šta imate, uploadajte cijeli dan za mene, a ja ću poslje dva dana odustat kad vidim koliko je to posla i ko *ebe vaš trud, ili još bolje, uzet ću sve od vas i onda ću sutra počet radit baš onaj stadion koji vi radite! To se ne radi tako, već sam rekao, korak po korak, naučit osnove, odabrat projekt i onda polako započet radit. kako nailazite na probleme javljat se onima koji znaju više da vam pomognu, bit strpljiv i tada ćete sigurno dobit pomoć (i od mene), a ne da tražite sve na pijatu. Tražite malo, već sam davno ovdje negdje postao linkove za Stadium builder i sve sitne programčiće koji su potrebni da radi pravilno, kao i upute za pravilnu primjenu, također i link za WE Picture Decoder (to su u biti 2 programa koji su osnovni i sasvim dovoljni da napravite sve osim reflektora, za koje je potreban još jedan program, ZModeler, nisam siguran jesam li tu postao link za njega), to je početak, za dalje morate tek doć do toga. Šta ću vam je tu pisat o ubacivanju reflektora, ako još ne znate ni u Rhinu napravit te reflektore, ili još gore niti nemate Rhino!
uvijek je najbolje učit na vlastitim pogreškama, jer na taj način ti više ne trebaju tutorijali, kad izgubiš 5-6 sati pokušavajuć nešto napravit, kad jednom uspiješ sigurno nećeš nikad zaboravit rješenje!
nemijte me krivo shvatit, ja sam spreman pomoć svakome ko je dovoljno ozbiljan i ide korak po korak. Kao primjer ću navesti ovu Kantridu koju su mi poslali da je konvertiram: već sam na nekoliko mjesta napisao da su osnovne stvari u Rhinu da svi objekti moraju bit "simple mesh", da svi meshevi moraju "gledat" prema terenu, jer se u suprotnom neće vidit u igri, da ne smije na istom mjestu bit više mesheva, jer će treperit u igri i da svi meshevi moraju imat dodijeljenu teksturu. Također da sve teksture moraju bit u istom folderu (bez subfoldera). Kada sam primio ovaj stadion, od svega ovoga ništa nije bilo pravilno napravljeno i morao sam izgubit 2 sata samo na dodijeljivanju tekstura svakom meshu, zato što su neke teksture bile u subfolderima unutar foldera "teksture". E sad zamislite koliko bi problema s time imao početnik koji ne zna ništa o tome. Zato kažem, ovi uvjeti su prva stvar, dalje kasnije...
P.S. Šta se mene tiče ovaj topic se može odmah i zaključat, samo sam htio svima reć na jednom mjestu moj stav o ovome, tako da ne moram stalno pisat jedno te isto.