Author Topic: [PROJEKT] Hrvatski Komentator - Božo Sušec  (Read 7882 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

crny88

• *
  • Offline since 2007
  • if you're gonna be dumb, you gotta be tough
  • Naj Igrač: zidane
  • Naj PES: Ne igram ga
[PROJEKT] Hrvatski Komentator - Božo Sušec
« on: February 20, 2010, 01:31:01 »
[PROJEKT] Hrvatski Komentator - Božo Sušec

Uhvatio sam se mukotrpnog posla i počeo radit hrvatskog komentatora. Vjerojatno ne moram ni govorit koliko tu posla ima, ali polako se već vidi neki napredak. Ne mislim popunit svih 13883 komentatorskih slotova (callnames + komentari utakmice), koliko ih ima u pes-u, al namjera mi je napravit oko 100 komentara tijeka utakmice i napravit callname-ove (izgovor imena igrača) za Hrvatsku repku i par klubova u HNL-u (ovisi i koliko materijala nađem). Vjerojatno na ću na kraju morat ubacit i glasove nekih drugih hrvatskih komentatora, pošto će teško bit nać sve callname-ove da ih izgovara gospon Božo.

Za početak vam dajem mali preview, tj. callname-ove nekih igrača iz hrvatske repke (pogledajte popis). Imam i oko 10 snimljenih fileove koje ću iskoristit za komentiranje tijekom utakmice. Prvi veći downlad će bit kad tih 10 fileova poraste na 50 (a svaki slijedeći update će bit nakon što napravim novih 50). To bi moglo bit već ovog vikenda, ali i ako nebude nemojte gnjavit sa pitanjima "Kad će?". Radim sam na ovome i sve ovisi o tome koliko ću imat vremena i volje se zajebavat oko toga.

Još jedna bitna stvar je da kada skinete komentatora, ovaj konamijev engleski komentator se neće čut. To sam morao napravit zato što je on puno glasniji od ovog hrvatskog i onda se naš slabo čuje. Bit će dolje objašnjeno kako se to može poboljšat.

To bi bilo to za uvod. A sad popis igrača koji se nalaze u ovom malom demo-u koji možete skinut.

Popis igrača:

Code: [Select]

Mandžukić - Nakazawa
Vukojević - Abe
Pranjić - Kawaguchi
Eduardo - Da Silva
R. Kovač - Kovač
Šimunić - Šimunić
Čorluka - Čorluka
Modrić - Modrić
Srna - Srna
Rakitić - Rakitić
Olić - Olić
Runje - Runje
Kranjčar - Kranjčar
Klasnić - Klasnić

Sa lijeve strane su napisani igrači za koje sam ubacio hrvatske callname-ove, a sa desne strane sa kojim su zamijenjeni. Nažalost nemaju svi igrači svoj slot za callname, pa se moraju mijenjat sa nekim drugim. Zato ak ćete imat problema pogledajte FAQ pri dnu teksta.

DOWNLOAD v0.1

UPUTE:
Folder "dt00_e.img" raspakirate u img folderu od kitservera

FAQ:

P: Ne čuje mi se jedan igrač, a na popisu si napisao da si ga ubacio?
O: Ako vam se jedan od igrača ne čuje tokom utakmice morate ić na EDIT - EDIT PLAYERS - izabrat koji se igrač ne čuje - PLAYER NAME - COMMENTARY NAME - izabrat ime koje se nalazi sa desne strane.

P: Komentator mi se slabo čuje. Jel postoji način da pojačam njegov zvuk?
O: Nažalost zvuk samog komentatora nemogu pojačat. Al zato vi možete smanjit zvuk publike za vrijeme utakmice. Otiđete U System Settings, Sound Settings i podesite zvuk. Koliko ćete smanjit to ovisi o vama, al evo kako sam ja to napravio kod sebe:

P: Napravio sam sve po uputama, al još uvijek ne čujem komentatora.
O: Ako ste napravili sve po uputama, i ako vam FAQ ne pomaže, može bit da je problem u vašem PES-u. Jer komentator je rađen preko engleskog, pa ako imate njemačku ili neku drugu verziju PES-a možda neće radit. Ovo nije provjereno, pa ako nekom radi i sa verzijom koja nije engleska, neka javi

roko

• Offline since 2007
  • izgleda da je pero uteko
  • Naj Igrač: Đon Travolta
  • Naj Klub: Hajduk
  • Naj PES: 6
Re: [PROJEKT] Hrvatski Komentator - Božo Sušec
« Reply #1 on: February 20, 2010, 11:06:33 »
odlicna ideja

deo_from_zg

• *
  • Offline since 2008
  • Naj Igrač: Thierry Henry
  • Naj Klub: Dinamo Zagreb
« Reply #2 on: February 20, 2010, 12:17:53 »
kad će kad će :P
šalim se,samo ti to polako radi,ideja je odlična,užitak je čut Božu u pesu :)

crny88

• *
  • Offline since 2007
« Reply #3 on: February 20, 2010, 12:23:55 »
trenutno čekam da mi se sprže 2 tekme da mogu nastavit dalje s radom. protiv turske i protiv engleske (5:1). počeo sam popisivat fileove za komentatora. samo u uvodu prije tekme ima bar 10 raličitih tipova. npr. ak je tekma po kiši, ako je tekma po noći, ako je tekma bitna za prolaz iz grupe..... a svaki od tih tipova ima 20ak različitih fileova. tak da ak se nekom da, može mi tu pomoć. neću se ljutit :D

josipgotovina

• Offline since 2009
  • Sretan Božić i sve najbolje !!
  • Naj Igrač: Zinedine Zidane
  • Naj Klub: Real Madrid
  • Naj PES: 2012
« Reply #4 on: February 20, 2010, 12:53:18 »
ovo je fantasticno stvarno odlicna ideja
al imam jedno pitanje znaci s tih 100 komentara bit ce samo bozo nece se cut onaj englez il ???

Zabio si gol kakav se ne viđa često? Prijavi se za najgol natjecanje !!

Za više informacija klikni na sliku !!

crny88

• *
  • Offline since 2007
« Reply #5 on: February 20, 2010, 12:55:31 »
da. al bit će vjerojatno više od 100 komentara. ovaj konamijev komentator ima hrpu sličnih komentara koje ću ja zamijenit sa 1 mojim. znači da neće bit puno praznog hoda između komentara

El Nino

• Offline since 2009
  • Naj Klub: A.C. Milan
« Reply #6 on: February 20, 2010, 13:35:38 »
jel mogu ovo skinuti sa nečeg drugog a da nije rapidshare??

crny88

• *
  • Offline since 2007
« Reply #7 on: February 20, 2010, 13:38:00 »

El Nino

• Offline since 2009
  • Naj Klub: A.C. Milan

zhabar

• Offline since 2007
« Reply #9 on: February 20, 2010, 21:41:59 »
uuu...genijalna ideja... ohrabrujem,pozdravljam i čestitam na prvom fileu, svaka čast. Božo je istinska legenda hrvatskog nogometa jer uz njegov glas padali su i najveći :). nepotrebnu demagogiju na stranu. vidim da ima preko 13000 komentara pa da napraviš i 50-60 napravio si svoj posao. uglavnom imena igrača nisu po mom mišljenju od presudne važnosti koliko recimo sam tijek utakmice, bit će fenomenalno čuti: "Dobra lopta" , "Odličan pas", " Vratnicaaa", "Kakav pogodak" i slično :)

totti

• Offline since 2009
  • Naj Igrač: totti
  • Naj Klub: roma
  • Naj PES: 2009
« Reply #10 on: February 21, 2010, 00:00:24 »
valjda sam pogodio topic...eo ovako..danas igram pes kod lege ima 22 inčni monitor..komp je uzeo prije tjedan dana..ugl igramo sa patchem 1.8 sve na high i na najvćeoj rezoluciji oko 1900...nego kod njega se sudac savršeno čuje u utakmici odnosno zviždaljka..dok na mome kompu sa istim patchem i na najvećoj rezoluciji ni glasa sucu..nisam na to prije obraćao pozornost ali sad me nervira jel se može to ikako riješit

allien

• Offline since 2009
  • I kad gube,i kad tuku,uvijek vjerni svom Hajduku!
  • Naj Igrač: Ante Vukušić
  • Naj Klub: Hajduk Split
« Reply #11 on: February 21, 2010, 09:31:33 »
ovo si trebao postavit u pomoć i pitanja jer nema nikakve veze sa Sušecom.  :wink:

crny88

• *
  • Offline since 2007
« Reply #12 on: February 21, 2010, 19:20:54 »
Evo prvi pravi komentari. Imao sam proglema sa DKZ studiom danas tak da nisam uspio napravit sve što sam htio, ali neki minimum je tu.

Znači dodani su komentari za uvod prije tekme i dodano je par komentara kad se postigne gol. Ne čuje se svaki put, jer nisam još otkrio koji su sve slotovi za komentare kad padne gol. Ukupno ima oko 20ak različitih komentara.

Dodan je još i callname za Križanca, al ako ga želite čut morate u "commentary name" odabrat "KHARJA".

Download je težak oko 130 MB. Pa kome nije previše nek isproba.

DOWNLOAD v1

Ako ste već skinuli onaj mali preview sa callname-ovima, prvo izbrišete folder "dt00_e.img" i onda umjesto njega stavite ovaj novi
« Last Edit: February 21, 2010, 19:28:51 by crny88 »

senna

• *
  • Offline since 2007
  • Naj Igrač: Ricardo Kaka
  • Naj Klub: AC Milan
  • Naj PES: 6
« Reply #13 on: February 21, 2010, 22:27:07 »
odlična ideja crny nadam se da ćeš uspijet pokrit bar ovaj uvod za utakmice, našu ekipu i neke od naših protivnika, engleze bar :D

crny88

• *
  • Offline since 2007
« Reply #14 on: February 21, 2010, 22:34:57 »
ma uvod će bit 100%. za njega sam našao već sve komentare, kao i za kraj utakmice i odjavu komentatora. problem je u komentarima tijekom igre jer su raštrkani po cijelom img fileu. A od callname-ova mislim napravit repku, dinamo, hajduk, engleze. A imam spremne neke tekme koje nije božo komentirao, al mislim ubacit callname-ove i sa tih tekmi (real-barca i chelsea-manchester)