[PROJEKT] Hrvatski Komentator - Božo Sušec
Uhvatio sam se mukotrpnog posla i počeo radit hrvatskog komentatora. Vjerojatno ne moram ni govorit koliko tu posla ima, ali polako se već vidi neki napredak. Ne mislim popunit svih 13883 komentatorskih slotova (callnames + komentari utakmice), koliko ih ima u pes-u, al namjera mi je napravit oko 100 komentara tijeka utakmice i napravit callname-ove (izgovor imena igrača) za Hrvatsku repku i par klubova u HNL-u (ovisi i koliko materijala nađem). Vjerojatno na ću na kraju morat ubacit i glasove nekih drugih hrvatskih komentatora, pošto će teško bit nać sve callname-ove da ih izgovara gospon Božo.
Za početak vam dajem mali preview, tj. callname-ove nekih igrača iz hrvatske repke (pogledajte popis). Imam i oko 10 snimljenih fileove koje ću iskoristit za komentiranje tijekom utakmice. Prvi veći downlad će bit kad tih 10 fileova poraste na 50 (a svaki slijedeći update će bit nakon što napravim novih 50). To bi moglo bit već ovog vikenda, ali i ako nebude nemojte gnjavit sa pitanjima "Kad će?". Radim sam na ovome i sve ovisi o tome koliko ću imat vremena i volje se zajebavat oko toga.
Još jedna bitna stvar je da kada skinete komentatora, ovaj konamijev engleski komentator se neće čut. To sam morao napravit zato što je on puno glasniji od ovog hrvatskog i onda se naš slabo čuje. Bit će dolje objašnjeno kako se to može poboljšat.
To bi bilo to za uvod. A sad popis igrača koji se nalaze u ovom malom demo-u koji možete skinut.
Popis igrača:
Mandžukić - Nakazawa
Vukojević - Abe
Pranjić - Kawaguchi
Eduardo - Da Silva
R. Kovač - Kovač
Šimunić - Šimunić
Čorluka - Čorluka
Modrić - Modrić
Srna - Srna
Rakitić - Rakitić
Olić - Olić
Runje - Runje
Kranjčar - Kranjčar
Klasnić - Klasnić
Sa lijeve strane su napisani igrači za koje sam ubacio hrvatske callname-ove, a sa desne strane sa kojim su zamijenjeni. Nažalost nemaju svi igrači svoj slot za callname, pa se moraju mijenjat sa nekim drugim. Zato ak ćete imat problema pogledajte FAQ pri dnu teksta.
DOWNLOAD v0.1
UPUTE:Folder "dt00_e.img" raspakirate u img folderu od kitservera
FAQ:P: Ne čuje mi se jedan igrač, a na popisu si napisao da si ga ubacio?
O: Ako vam se jedan od igrača ne čuje tokom utakmice morate ić na EDIT - EDIT PLAYERS - izabrat koji se igrač ne čuje - PLAYER NAME - COMMENTARY NAME - izabrat ime koje se nalazi sa desne strane.
P: Komentator mi se slabo čuje. Jel postoji način da pojačam njegov zvuk?
O: Nažalost zvuk samog komentatora nemogu pojačat. Al zato vi možete smanjit zvuk publike za vrijeme utakmice. Otiđete U System Settings, Sound Settings i podesite zvuk. Koliko ćete smanjit to ovisi o vama, al evo kako sam ja to napravio kod sebe:
P: Napravio sam sve po uputama, al još uvijek ne čujem komentatora.
O: Ako ste napravili sve po uputama, i ako vam FAQ ne pomaže, može bit da je problem u vašem PES-u. Jer komentator je rađen preko engleskog, pa ako imate njemačku ili neku drugu verziju PES-a možda neće radit. Ovo nije provjereno, pa ako nekom radi i sa verzijom koja nije engleska, neka javi